banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Akçakalede Yaz Spor Okulları Açıldı


Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, çocukların yaz tatilinde boş vakitlerini değerlendirerek spor aktivitelerini daha etkin yapmaları amacıyla Akçakale Kaymakamlığı tarafından organize edilen 2012 Yaz Spor Okulları Kursları için Akçakale’yi ziyaret etti.

Akçakale Kapalı Spor Salonunun yanında faaliyete giren sentetik çim sahada gerçekleştirilen yaz spor okulları açılış törenine Vali Celalettin Güvenç, Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ve daire amirleri ile spor okullarına kayıt olan çocuklar katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kendisi ve beraberindeki daire amirlerinin kursa gelen çocuklar için ilçeye geldiğini ve çocuklardaki mutluluğu, sevinci ve güzelliği paylaşmak istediklerini söyledi. Projeyi yapan İlçe Kaymakamı Aygöl’e  ve sıcağa ragmen tatil yapmadan çocuklara kurs veren öğretmenlere teşekkür eden Vali Güvenç, “Sizleri çok seviyoruz. Sizlerin iyi yetişmenizi; sporda da, sanatta da, eğitimde de öncü ve lider öğrenciler olmanızı istiyoruz. Çok şükür bunu yapabilecek artık imkânlarımız var. Devletimiz sizler için paralar gönderiyor. Bizler de bunu sizler için harcamaya çalışıyoruz ve harcıyoruz” şeklinde konuştu. 

Kaymakamlık tarafından dağıtılan formaları beğendiğini bildiren Vali Güvenç, temsili olarak da öğrencilere formalarını giydirdi.

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl ise, ilçede spor tesislerinin yapılması ile birlikte 4 yıldır bu tür kursları ilçe halkının hizmetine sunduklarını söyledi. Futbol, basketbol, voleybol, karate, taekwando ve yüzme branşlarında açtıkları kurslara şimdiye dek 560 öğrencinin kayıt yaptırdığını, hedeflerinin 600 olduğunu ve kayıtların da devam ettiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Vali Celalettin Güvenç beraberindeki daire amirleri ile birlikte futbol kurus alan çocuklarla 5-2 pas çalışması yaptı.

Kızlar Yüzme Öğreniyor
Öte yandan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, yüzme kursu alan kız çocuklarını da ziyaret etti. Akçakale Tarım Lisesi’nde “Çocuklar Boğulmasın Havuzda Yüzebilsinler” SODES kapsamında yapılan havuzda yüzme kursu alan kızlarla da sohbet etti. Kurstan memnun olduklarını söyleyen kız çocukları, 1 hafta boyunca kendilerine yüzme kursunun yanı sıra çeşitli sosyal etkinliklere tabii tutulduklarını anlattılar. Yetkililer, sabah, öğlen ve akşam yemekleri ve ihtiyaçları proje kapsamında karşılanan çocukların köylerden seçilerek, 1 haftalık yüzme eğitimi verildiğini Vali Güvenç’e aktardılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.