Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_bumner26dkr7eqg05o6s4cass4, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
12 Dev Adam 7.Türkiye Ligi Şöleni başlıyor haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

12 Dev Adam 7.Türkiye Ligi Şöleni başlıyor

faaliyetleri kapsamında bu yıl 7.si düzenlenecek olan Türkiye Ligi şöleni başlıyor.


12 Dev Adam Basketbol Okulları'nda her yıl düzenlenen Türkiye Ligi müsabakalarının ilki 25-27 Nisan tarihleri arasında Doğu Grubu maçları ile Şanlıurfa'da yapılacak. Atatürk Spor Salonu'nda saat 14.00'de yapılacak açılış töreni ile başlayacak olan organizasyon 27 Nisan Salı günü düzenlenecek kapanış töreni ile sona erecek. Kapanış töreninde ise her ilden gelen oyunculara madalyalar verilecek. Yapılacak maçlar sonunda ilk iki sırayı alan takımlar Antalya'da Alanya'da yapılacak olan Türkiye Ligi Finalleri'ne katılmaya hak kazanacak.

12 Dev Adam Basketbol Okulları Türkiye Ligi müsabakaları Doğu Grubu maçlarının ardından, 7-9 Mayıs tarihleri arasında Zonguldak (Kuzey Grubu), 14-16 Mayıs tarihleri arasında Karaman'da (Güney Grubu) ve 21-23 Mayıs tarihleri arasında da Ayvalık (Batı Grubu) maçları ile devam edecek. Türkiye Ligi'nde final mücadelesi ise 4-6 Haziran tarihlerinde Antalya Alanya'da yapılacak. Organizasyona gelen takımlar 12 sporcu ve 2 antrenörden oluşurken sporcuların yarısı 1997-1998, diğer yarısı ise 1999-2000 doğumlu oyunculardan oluşacak.

2009-10 öğretim yılına 55 ilde yaklaşık 2 bin öğrenci ile devam eden 12 Dev Adam Basketbol Okulları faaliyetlerine başladığı 2002'den bu yana toplamda 33.000'e yakın öğrenciye ulaşılan 12 DABO'da, yaklaşık 125.000 kişilik bir basketbol ailesi oluşturuldu. Öncelikli olarak basketbol sevgisini tüm Türkiye'ye yaymak, bilinçli bir basketbol ailesi yaratmak ve geleceğin sporcu, hakem ve yöneticilerini yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen 12 DABO projesinde, öğrenciler çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlere de katılıyor 12 Dev Adam Basketbol Okulları; basketbolun yetişmekte olan çocuklarımızın gelişimine faydalı olabilmesi, Anadolu'da basketbolu geliştirerek devamlılığı sağlamak ve nitelikli sporcular keşfetmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor

12 Dev Adam Basketbol Okulları; sene içinde devam eden okul faaliyetlerinin yanı sıra 4 ayrı bölgede düzenlediği Türkiye Ligi organizasyonu ile basketbol eğitimi alan çocukların, müsabaka tecrübelerinin  artması, takımdaşlık ve paylaşım duygusunun arttırılmasını ve yeni dostluklar kurmalarını hedefliyor.

12 Dev Adam Basketbol Okulları'nda basketbol eğitimi alan sporcular milli takımlar seviyesine kadar yükselerek Yıldız Milli Takım'da yer alma başarısı gösterirlerken, Bölgesel Lig, 2. Lig ve hatta 1.Lig kulüplerimizde bile 12 DABO'dan yetişen sporcular yer alıyorlar. Ayrıca 12 Dev Adam Basketbol Okulları'nda yetişen sporcular basketboldaki yetenekleri ile yaşadıkları illerin önde gelen eğitim kurumlarından ücretsiz burs kazanarak eğitim hayatlarını da daha iyi şartlarda sürdürmektedir

Şanlıurfa 12 dev adam Basketbol Okulları kurucu antrenörü İbrahim AYBAR Şu açıklamalarda bulundu: Turnuvaya 8 il katılacak biz şanlıurfa 12 dev adam basketbol okulları olarak iddialıyız ev sahipliği yaptığımız organizasyonda ilk 2 ye girip Alanyadaki Türkiye şampiyonasına katılmak istiyoruz.Tüm halkımızı pazar pazartesi ve salı günü Atatürk Spor Salonunda oynanacak maçlara bekliyoruz.
Bu organizasyon kapsamında Türkiye Basketbol Federasyonundan gelen heyet Sn Valimiz, Sn Rektörümüz, sn Belediye Başkanımız Ve Sn Emniyet Müdürümüze birer ziyarette bulunup basketbol hakkında fikir alışverişi yapacaklardır.Yine bu turnuva kapsamında sevgili basketbol yazarı İsmet BADEM Özel Çağlayan İlköğretim Okulunda basketbolun gelişimiyle ilgili bir panel verecektir.
.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.