banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

11 Nisan Stadının Devri Gerçekleşti
Şanlıurfa Valiliği Konferans Salonunda gerçekleştirilen 11 Nisan Stadyumunu da içine alan 41 bin metrekarelik alanın Spor Genel Müdürlüğü’nden Şanlıurfa İl Özel İdaresi’ne devrini sağlayan protokol imza törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Milletvekilleri Zeynep Karahan Uslu, Halil Özcan, Mahmut Kaçar, Mehmet Akyürek, Yahya Akman ve Abdülkerim Gök, Vali Yardımcısı Soner Zeybek, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz ile İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu  ve daire amirleri katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız’ın Şanlıurfa’daki spor tesisleri ile yapılan yatırımlar ve çalışmaları anlattığı sunum ile başlayan program protokolün imzalanmasıyla devam etti.

Protokolün imzalanmasının ardından bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 11 Nisan Stadyumunun yerine önemli bir proje yapılarak halkın hizmetine sunulmasının vaat ettikleri projeler arasında olduğunu söyledi. 2 aylık bir çalışmanın ardından devir işleminin gerçekleştiğini söyleyen Bakan Çelik, devrin sağlanmasında katkı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a teşekkür etti.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise, geçmiş yıllarda yapılan 11 Nisan stadının artık şehrin içinde kalan ve ihtiyaca cevap vermeyip görüntü kirliliğine sebep olan bir hal aldığını belirterek, “Sayın Bakanımız Urfa’ya geldikten sonra büyük bir öngörüyle burayı yeniden planlanmasını düşünmeniz önemli bir bölümünün rekreasyon alanı olması ve bir bölümünün de ticari alan olarak armağan edilmesini de düşünmeniz gerçekten her türlü takdir ve teşekkürün üstünde. Sayın Bakanım bu öngörünüz ve o günden bu yana bu konunun realize edilmesi için gerek Spor Bakanlığımız nezdinde gerekse diğer ortamlarda verdiğiniz çalışmalar için teşekkür ediyoruz. İnanıyorum ki aşağı yukarı 400 metre cepheli olan bu arazinin planlanması Türkiye çapında konuşulacak örnek bir ticari alanın şehrimize, bölgemize hediye edilmesi anlamına gelecektir. Bu konuda destek veren herkese de başta zatıâliniz olmak üzere teşekkür ediyorum” dedi.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın Türkiye’deki amatör spor kulüplerinin başkanı olarak tanıtan Vali Güvenç, “Türkiye’de ki bütün amatör sporcular çok iyi tanır. Daha önceki dönemlerde de halı saha yapımında kendisi çok büyük destek oldu. İnşallah Urfa’da da aynı destek sözünü verdi. Daha önce ifade edildiği gibi gençler için maalesef 10 ilçemizin 6’sında amatörlerin spor yapacağı sahalar yok. Yılsonu itibariyle ve Bakanımızın da desteğiyle Genel müdürümüz ve Özel idaremizin imkânlarıyla bunları göreceğiz. 2012-2013-2014 Spor atılım yılı olacak yılları. Daha çok spor yapan daha çok spor tesisine sahip bir kent oluşacak diye düşünüyorum.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da Şanlıurfa’da Spor Genel Müdürlüğü adına hükümetin söz verdiği bütün çalışmaları gerçekleştireceklerini kaydederek, “Şanlıurfa’da spora bakışın, sportif potansiyelin, spor ailesinin güçlülüğünün farkındayız. Hem Spor Genel Müdürlüğünün hem de Türkiye Ulusal Spor konfederasyon başkanlığının görevini yürütüyoruz. Çok canlı bir amatör ve profesyonel spor ailesi Şanlıurfa’da mevcut. Şanlıurfa’nın bu görüntüsüne yakışan özel idarenin yaptığı yatırımlara katkı sağlayacak daha ileri noktalarda tesisler kazanması için her türlü adım Bakanlığımız tarafından atılmaktadır atılamaya devam edilecektir. 2012 yatırım programı içerisinde gerek Devlet Planlama Teşkilatı kaynakları, gerekse Bakanlığımızın kaynaklarından en önemli yatırımların yapıldığı belki de beş ilden bir tanesi Şanlıurfa’dır. İmzalayacağımız protokolün öncelikle Şanlıurfa ve sonrasında ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bu arada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik protokol imza töreni öncesi Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Vali Yardımcılarının karşıladığı Bakan Çelik, polis merasim mangasını selamladıktan sonra Vali Güvenç’in makamına geçerek burada bir süre görüştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.