banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Balıklıgöl Mehmet Tahir Güllüoğlu Guy Lucien Michel Landel Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ŞUTSO) Mehmet Yetim

Şanlıurfa'da bin 315 öğrencinin yolu yok

Akşemsettin Mahallesi'nde bulunan Müslüm Gülel İlkokulu yeni eğitim öğretim yılına yolsuz başladı. 2009-2010 Eğitim ve Öğretim yılına açılan okulun yol çilesi 4 yıldır çözülemiyor.

 

Eğitim öğretim yılına 3 haftadır başlamasına rağmen okulun geçmişte ki sorunları öğrenci verilerini çileden çıkarıyor. Öğrenciler, gecekondu bölgesine yapılan okula kayalıkların arasında düşe kalka gitmeye çalışıyor.Şanlıurfa'da 4 yıl önce yapılan okul, yeni eğitim ve öğretim yılına 3 hafta sonra sancılı başladı. Belediyenin mülkiyet sorunu bulunduğu için dağın tepesine yapılan okula yol yapmadığı iddia edilirken, sabahın erken saatlerinde evlerinden çıkan minik öğrenciler, kayalıklara tırmanarak okula ulaşmaya çalıştılar.

 

Tırmandıkları kayalıklardan aşağı yuvarlanmamak için çaba gösteren öğrenciler, büyük zorluk yaşıyor. Yağmurlu günlerde büyüklerin bile yürüyemeyeceği okula gidip gelmekte zor anlar yaşayacaklarını ifade eden öğrenciler, belediyeden okullarına yol yapmasını istedi. Müslüm Gülel İlköğretim Okulu öğrencilerinden İsmail Tepe,"Tepede yapılan okulumuza yol olmadığından zor şartlar altında yürüyerek gitmekteyiz. Kış aylarının gelmesiyle birlikte şimdi yürürken zorlandığımız okula hiç gidemeyiz. Yağacak yağmurla birlikte her taraf çamurdan geçilmez hale gelecektir. Kış aylarında karanlıkta bu okula nasıl gelip gideceğiz. Belediye başkanımızdan okulumuza yol yapmasını istiyoruz" dediler.

 


Duruma tepki gösteren bazı öğrenci velileri ise, "Öğrenciler 3 yıldır bu yol sıkıntısının giderilmesini bekliyoruz. Maalesef bir sonuç alamadık yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz" dedi.

 


Bir başka veli ise, " Çocuklarımız kayalıklar arasında okula gidip geliyor okulda temizlik sıkıntısı var. Okul 3 haftadır temizlenmiyor çocukların söylediğine göre müdür ve öğretmenler okulu temizliyorlar yetkililerin bu dağın eteğindeki okulu da görmelerini istiyoruz. 3 yıl bitti 4 yılına girdi ama hala okulun yolu yapılamadı Allah göstermesin bir yangın olsa İtfaiye aracı okula çıkamayacak bir öğrenci bu kayalıkların arasında yuvarlansa ambulans çıkamayacak bu devirde hala bu sorunları devletimiz aşamıyor mu başbakanın sesimizi duymasını istiyorum şeklinde konuştu.

 


Başka bir Öğrenci velisi ise, "okul açıldığından beri küçük kızımla beraber okula gidip geliyorum. Her kızımla beraber gidip geldiğimizde toz toprak içinde eve dönüyoruz. Şimdi toz toprak içinde eve dönüyoruz yazın ise çamur içinde eve döneceğiz" dedi.

Şeymus Aydoğdu / Gapdundemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.