banner2
Öne Çıkanlar Nihat Çiftçi Sanlıurfa Haber Şanlıurfaspor Sanlıurfa Haberleri Urfa

Harran Üniversitesinin Başarılı Akademisyenleri Ödüllendirildi
Harran Üniversitesi’nde akademik yükseliş gösteren, TÜBİTAK ve Dünyanın en etkili listesinde yer almayı başaran profesör, doçent ve doktor öğretim üyeleri için “Harran Okulu’ndan Harran Üniversitesi’ne Akademik Başarı ve Ödül Töreni” düzenlendi.
Törene, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Bekir Bozdağ, Şanlıurfa Milletvekilleri Abdulkadir Önen ile Mehmet Ali Cevheri, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, 1.İdare Mahkemesi Başkanı Süleyman Ayla, 2.İdare Mahkemesi Başkanı Derviş Yıldızoğlu, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Nihat Denek, Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri ile Prof. Dr.Ahmet İlyas, dekanlar, Genel Sekreter Zübeyir Zorlu, akademisyenler, emekli personeller, vefat eden personellerin yakınları ve öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Harran Üniversitesi tanıtım videosu ile başlayan program, açış konuşmalarıyla devam etti.
Programda, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Bekir Bozdağ, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu birer açış konuşması yaptılar.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, göreve geldiği günden beri Harran Üniversitesi’nde yapmış olduğu çalışmalar ilgili bir sunum gerçekleştirdi.
Rektör Güllüoğlu; “Harran Üniversitesi’nin hak ettiği yere gelmesi için elimizden gelen tüm çabayı sarf etmeye devam ediyoruz. Üniversitemizin gerçek tarihi olan 744 yılını senato kararımızı alarak Yüksek Öğretim Kurumuna bildirdik ve onaylandı.
Üniversite hastanemizi son teknolojik cihazlarla donatarak akademik kadromuzu geliştirdik. Üniversite genelinde akademik olarak kadrolarımızı daha da yükselttik. Türkiye’de bulunan 208 üniversite arasında Harran Üniversitesi bu konuda lider olmayı başardı. Uluslararası olmanın yollarından biri olan Yüksek Öğrenim Kalite Kurulu tarafından aldığımız Kurumsal Akreditasyon Belgesi ile yönetim ve kalitemizi kurumsallaştırdık. Öğrenci odaklı bir üniversite yönetim hedefimize uygun olarak bütünleme sınavlarını geri getirdik, kütüphane saatlerimizi 7/24 esnettik, öğrenci kulüplerimizi aktifleştirdik. Hedefimiz her zaman bir araştırma üniversitesi olmaktır. Başarı bir ekip işidir, biz de ekip gücümüzü geliştirerek ekip çalışması ile bu hedeflerimize ulaşacağız” diye konuştu.
Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’nun sunumunun ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın konuşmasına geçildi.
Başkanvekili Bozdağ, Harran Üniversitesi’nin büyük gelişimini Rektörümüzün sunumunda keyifle dinledik. Harran Üniversitesi’nin bu ilerleyişi ve ülkemizin kalkınmasında büyük rol oynaması bizi gururlandırdı. Dünyanın en eski Üniversitesi olan Harran Üniversitesi’nin ortaya koyduğu başarılar son derece kıymetlidir. Rektör hocamızın sunduğu objektif bilgiler Harran Üniversitesinin yeni bir ivme sürecinin göstergesidir. Harran Üniversitesi Türkiye’nin en iyi markalarından biri olma yolunda hızla ilerliyor. Bu ilerleme Harran Üniversitesi’ni daha da üst sıralara taşıyacağına hiç şüphem yoktur. Tüm hocalarımızı saygı ve sevgilerimle selamlıyorum ve kutluyorum. Unvan değişikliği olan hocalarımızı da gönülden tebrik ediyorum” dedi.

2/2
Açış konuşmaların ardından Harran Üniversitesi’nde son bir yılda profesör, doçent, doktor öğretim üyesi ve Tübitak projeleri kabul edilen akademisyenlerin biniş ve ödül törenine geçildi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen törende, yükseliş gösteren 31 profesör, 33 doçent ve 70 doktor öğretim üyesi olmak üzere 134 öğretim üyesi cübbe giydi.
Program, 39 TÜBİTAK projesi kabul edilen akademisyenlere ve 2023 yılında TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödülü alan, Dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer alan ve en fazla yayın yapan akademisyenlere plaket takdimi devam etti.
Harran Okulu’ndan Harran Üniversitesi’ne Akademik Başarı ve Ödül Töreni, Harran Üniversitesi’nde emekli olan ve görevdeyken vefat eden personellerin yakınlarına vefa plaketi takdimi ile sona erdi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.