banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Balıklıgöl mustafa Sivas 4 Eylülspor Başkan Kuş: Merkezde Sanayiye İzin Vermeyeceğiz

Güvenç: Güzel Bir Balıklıgöl'ü Urfalıların Hizmetine Sokacağız


Vali Güvenç, Şanlıurfa’da turizm sezonunun büyük hareketlilik yaşadığı döneme girilmeden çalışmaların tamamlanarak, daha iyi bir sezon geçirilmesi amacıyla yapılan çalışmalarla ilgili kurum amirlerinden bilgi aldı.

Vali Celalettin Güvenç’e, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Kırıkçı ve Ahmet Al, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, İl Genel Sekteri Uğur Büyükhatipoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Ökten ile ilgili kurum amirleri eşlik etti.

Öncelikle Balıklıgöl’ü gezen Vali Celalettin Güvenç, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Şanlıurfa Kalesi ve Çevresi Aydınlatma Projesi Uygulama işi için İl Özel İdaresi’ne aktardığı kaynak ile ihale edilen alanda yapılan çalışmaları inceledi.

Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız ile İl Genel Sektereri Uğur Büyükhatipoğlu, Balıklıgöl ve Kale eteğinde devam eden aydınlatma çalışmaları hakkında Vali Güvenç’e bilgi verdi.

Daha sonra Kalenin eteğinde incelemelerde bulunan Vali Güvenç, düzenleme yapılan alanda bankların konularak vatandaşların burada dinlenmesine imkân verilmesi için ilgili kurum amirlerine talimat verdi.

Gezisi sırasında Dergah Cami ve çevresi ile Hz İbrahim’in doğduğu mağarayı da inceleyen Vali Güvenç, Dergah Camii’nin arkasında bulunan boş odaların kitap evi olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

Rızvaniye Camisinin bulunduğu alanı da gezen Vali Güvenç, burada balıklara yem attıktan sonra Şurkav bünyesinde hizmet veren Geleneksel El Sanatları Satış Merkezi’ne geçti. Burada Şurkav Genel Sekreteri Şükrü Üzümcü’den verilen hizmetler hakkında bilgi alan Vali Güvenç, satışı yapılan Urfa’ya özgü el sanatları ürünlerine kentin simgelerinin konularak markalaştırılmasını istedi.

İnceleme gezisinin ardından bir açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, yaz mevsiminin geldiğini ve turizm sezonun başlamak üzere olduğunu belirterek, “Dolayısıyla Balıklıgöl bizim en gözde mekânımız. Burada yaptığımız çalışmaları yerinde görelim diye, belediye başkan yardımcılarımız, emniyet müdürümüz daire amirleri ile birlikte alanı gezdik. Aydınlatma çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca dergâh camiinin önünde kitap evlerinin açılmasının uygun olacağını düşündük. Bazı yerlere bankların konulması gerekiyor. Diğer çalışmalardan ilgili arkadaşlardan bilgi aldık. Bu sezon daha güzel bir Balıklıgöl’ü Urfalıların hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.

“Çocuklar Geleceğimiz”

Yarın yapılacak olan YGS sınavıyla ilgili anne babalar ile sınava girecek olan öğrencilere tavsiyelerde de bulanan Vali Güvenç, “Bütün çocuklara başarı diliyor ve anne babalara sabır olmalarını tavsiye ediyorum. Stres yapmasınlar, hayırlısı olsun. Çocuklarımız ellerinden geleni yaptılar. Başarsalar da başarmasalar da çocuklar bizim geleceğimiz. Bir daha sınav var, kimse sıkıntı etmesin. Bugün de dinlendirsinler akşam ders çalıştırmasınlar” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.