banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Ve Peşmerge Kobani'de

Kobani’ye geçmek için günler öncesinden Erbil’den yola çıkan Peşmerge güçleri, Suruç’ta iki günlük bekleyişin ardından bu gece saat:21.00 civarında yoğun güvenlik önlemleri altında Suriye’ye bağlı Kobani kentine geçti.

İki gündür Mürşitpınar yolu üzerinde bulunan Çukobirlik tesislerinde ağır silahlarıyla bekletilen Peşmergelere ait üç tanker, Çukobirlik tesislerinden çıkarak akaryakıt yakıt ikmali yaptı. Akaryakıt ikmalinin yapılması Kobani’ye geçişin sinyali olarak algılandı.

Gün boyu hareketliliğin yaşandığı Çukobirlik tesislerinde akşam saatlerine doğru daha da hareketlenme görülmeye başlandı. Şanlıurfa Emniyet Müdürü Peşmergeleri koruyacak özel harekat polislerini denetledikten sonra sınıra giderek bazı incelemelerde bulundu.

Saatler ilerledikçe Peşmergenin bulunduğu alanda güvenlik önlemleri arttırıldı. Onlarca zırhlı aracın peşmergenin beklediği Çukobirlik tesislerinin önünde beklediği görüldü. Peşmergenin geçişine az bir süre kala Çevik Kuvvet Polisleri basın mensuplarının bulunduğu bölgeyle çıkış kapısı arasına barikat kurdu.

Gece saatler 21.00 civarı olduğunda kapının açılmasıyla Peşmergelere ait ağır silahlı araçlar Kobani’ye doğru yola çıktı. Araçlarda bulunan Peşmergeler ellerindeki silahları havaya kaldırarak ‘Yaşasın Kobani mücadelesi’diye tezahürat yaptı.

Parmaklarıyla zafer işareti yapan Peşmergelerin morallerinin yüksek olduğu görülürken basın mensuplarının yanında bulunan bazı Kobanililer de Peşmergeye sevgi gösterisinde bulundu.

Peşmergenin geçişi sırasında Çevik kuvvet polisleri, basın mensuplarının görüntü almasını engellemek için kalkanlarını havaya kaldırdığı görüldü.(Osman Gülebak-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.