banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Urfa'dan İsral'e lanet

İsrail'in; Gazze'ye insani yardım gemilerine düzenlediği saldırı, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından Sert Bir Dille Kınandı. 21 sivil toplum kuruluşu, İsrail'in, "Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası kapsamında Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren gemiye yönelik yapılan saldırıyı protesto etti. Ellerinde Filistin bayrakları ile İsrail'i protesto eden kalabalık bir topluluk, tekbir getirip, "kahrolsun İsrail", "Gazze'ye selam direnişe devam" sloganları atarak İsrail'e lanet yağdırdı.


Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde bir araya gelen  Sivil toplum Kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda vatandaşında katıldığı eylemde, Pankart ve fotoğraflarla İsrail aleyhine slogan atan grup sık sık tekbir getirdi. Basın açıklamasını okuyan Eğitim- Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, aylardır heyecanla hazırlanılan kampanya kapsamında Gazze'ye doğru yola çıkan gemilere saldırı düzenlendiğini belirterek, "Bu küstah saldırıyı kınıyoruz" dedi.

Sözlerine şöyle devam eden Başkan Coşkun şu ifadelere yer verdi;  "54 ülkenin katılım gösterdiği tarihin en geniş katılımlı filosuyla ilgili Birleşmiş Milletler kararına ve uluslar arası tüm baskılara rağmen, katil İsrail yardımın ulaşmasına izin vermemiştir. Saldırının uluslar arası sularda yapılmış olması İsrail'in kural tanımaz tavrının yeni bir örneğini oluşturmaktadır. Dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin, kime sorarsanız sorun; içinde kadın, çocuk ve yaşlıların bulunduğu, tamamen insani yardım malzemesi taşıyan, silahsız bir gemiye helikopterle komando indirilerek rastgele ateş açmak, hangi ülkenin yapabileceği bir iştir. Bu zulüm, bu işkence, bu canilik karışışında Amerika kör, Avrupa Birliği sağır, İslam ülkeleri duyarsız. Andolsun ki, biz kendimiz değiştirmediğimiz müddetçe Allah bizi değiştiremez. Şu an gemilerden hiçbir haber alınmamakta. Ölü sayısı kaça çıktı bilmiyoruz, yaralıların durumu ne bilmiyoruz. Nerdesin ey Birleşmiş Milletler. Sayın Davutoğlu, bugün kınamak yetmez. Kınamayı da protestoyu da, bırak halk yapsın. Sen devletsin. İçimiz yanıyor, yüreğimiz serinletecek bir adım atın."  Açıklama sırasında ise, eyleme katılanlar  sık sık, ‘Kahrolsun ABD', ‘Kahrolsun İsrail', ‘Hamasa selam, direnişe devam', ‘Müslümanlar kardeştir', ‘Oluk oluk kan aksa kurtulacak El Aksa', ‘Gazze'ye selam direnişe devam' sloganları attı. Yapılan basın açıklamasının ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.