banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Suriyeliler Soğuğa Teslim

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Ürdün ve Lübnan'ın da arasında olduğu komşu ülkelere sığınan ya da Türkiye sınırına yakın noktalara kurdukları çadırlarda yaşayan çoğunluğu kadın ve çocuk on binlerce Suriyeli, soğuk havada çadırlarda, kapısı ve penceresi olamayan inşaatlarda hayata tutunmaya çalışıyor.

 

Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman'daki toplam 13 çadır kentle Kilis'teki 12 bin kişilik konteyner kentte kalan 135 bin Suriyeli'nin gıdadan giysiye, barınmaya, eğitimden sağlık hizmeti ve ilaca kadar her türlü ihtiyacı AFAD ve Kızılay tarafından karşılanıyor.

 

Çadır kentlerde son olarak başlatılan kış hazırlıkları da büyük oranda tamamlandı. Bu kapsamda çadırlarda ısı yalıtım çalışması yapıldı, sığınmacılara ısıtıcılar dağıtıldı.

 

Ülkelerindeki iç savaşta yakınlarını kaybeden, evleri yıkılan on binlerce sığınmacının tek hayali ise evlerine dönüp, doğdukları topraklarda huzur içinde özgürce yaşayabilmek...

 

Bu arada, hemen hergün Suriye'nin farklı kentlerindeki şiddet olayları nedeniyle yaralananlar Türkiye'ye getirilerek çeşitli hastanelerde tedavi altına alınıyor.

 

SURİYE TARAFINDAKİLERE DE YARDIM GİDİYOR

 

Öte yandan Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad'da, Ceylanpınar'ın sınır komşusu Ra'sulayn'da, Reyhanlı ilçesi Bükülmez köyü karşısındaki Atme kasabasında binlerce Suriyeli kurdukları derme çatma çadırlarda kalıyor.

 

AFAD ve Kızılay ile İHH İnsanı Yardım Vakfı ve Kimse Yok Mu Derneği'nin arasında olduğu sivil toplum kuruluşları buradaki Suriyelilere de yardım elini uzatıyor. (habera)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.