banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Suriyeliler İçin Çadırkent Hazır
Suriyeliler için Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 20 bin kişilik çadır kent kurma çalışmalarında son aşamaya gelindi. Çadırkentte sahra hastanesi ile seyyar mutfakta yer alıyor

 

Suriye’deki olayların artması ile birlikte göç etmeye başlayan mülteciler için şanlıurfanın Ceylanpınar ilçesinde çadır kent hazırlıklarına devam ediliyor

 

Şanlıurfa Valiligi Koordinasyonundaki, il afet ve acil durum koordinasyon merkezi, özel idare, DSİ 15. bölge müdürlüğü ve belediye ekipleri, Ceylanpınar’da şuana kadar 4 bin çadırın kurulmasını tamamlandı.

 

Türk Kızılay’ından temin edilen çadırları yaklaşık 100 işçi ve Kızılay personeli tarafından alt yapı çalışmalarının tamamlandığı TİGEM arazisinin Gökçay mevkiinde 500 bin metrekarelik alanda yapıldı.

 

Bir sahra hastanesi ve bir de seyyar mutfağın kurulduğu çadır kentte, 30 civarında iş makinesinin yardımıyla şuan son rötuşlar yapılıyor.

 

Suriye’deki iç karışıklıktan kaçarak Ceylanpınar’da kurulan çadır kente yerleştirilecekleri yöre halkı da merakla bekliyor.
Kanalurfa.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.