banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Sudan yine Ömer El Beşir dedi

 Sudan Milli Kongresi'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak seçime giren Ömer El Beşir, 4 yıllığına tekrar Cumhurbaşkanı olarak seçildi.
Sudan'da ilk defa yapılan demokratik seçimlerin sonuçları bugün açıklandı. Sudan Milli Kongresi'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak seçime giren Ömer El Beşir 4 yıllığına yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçildi. Seçimleri bir çok bölgede açık farklı kazanan Milli Kongre Partisi ve Cumhurbaşkanı adayları Ömer El Beşir, Sudan'da Güney ile Kuzey arasında imzalan barış süreci sonrası yapılan demokratik seçimle başa gelen ilk Cumhurbaşkanı oldu. El Beşir, seçim sonuçları sonunda bütün bölgelerden gelen rakamlar
sonucunda 16 milyonluk seçmen nüfusu bulunan Sudan'da yüzde 68'lik oyları alarak tekrar 4 sene için Cumhurbaşkanı oldu. Özerk Güney Sudan'da yapılan seçimleri ise Sudan Halk Kurtuluş Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı Salva Kiir Mayardit Güney'in yüzde 92'lik oylarını alarak kazandı.
Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından soykırım, savaş suçu ve insanlığa karşı suçlar işlediği iddiasıyla tutuklama kararı bulunan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir'in bundan sonraki döneminin nasıl geçeceği merakla bekleniyor. Zira muhalefet UCM tarafından tutuklanma kararı bulunan bir adayın kendini temiz çıkarana kadar seçimlere girmesinin yanlış olduğunu açıklanmıştı.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.