banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Sanlıurfa Haber Yukarı Koçlu

Şişmana Çift Bilet

Fazla kilolu olan ve koltuğa oturmakta zorluk çeken kişilerin tek bilet alması durumunda yolculuk yapmasına izin verilmeyeceği, ikinci bilette ise yüzde 25 indirim yapılacağı belirtiliyor. Bugün başlayacak yeni uygulamaya kilolu yolcular tepki gösterirken, 105 kilo olduğunu söyleyen Manuel Mohino uygulamayı tamamen yanlış olarak değerlendirdi. 

47 yaşındaki Mohino, "Tamamıyla haksız buluyorum. Tam anlamıyla ayrımcılıktır bu. Irkçılıktan farkı yok bu tip uygulamaların. Sırf insanlar kilolu diye böyle şeyler yapamazsınız. O zaman inanların renkleri ve milliyetleri için de yapılmaya başlanır. Kötü bir durum. Ben bu tarz uygulamalarda bulunan bir şirketi kullanmamaya özen gösteririm. Konuyu mahkemeye kadar taşırım gerekirse" şeklinde konuştu.

Mohino gibi uygulamaya tepki gösteren 97 kilo olan Johan Von Empten de, kullandığı havayolu şirketini değiştireceğini söyledi. 53 yaşındaki Empten, "Bu uygulamaya katılmıyorum. Sanırım diyete gitmem gerekecek, bu yüzden ama asla çift koltuk almak için uğraşmam.
Yapacağım şey kullandığım havayolunu değiştirmek olur sanırım. Eğer tüm havayolu şirketleri benzer uygulamalara giderse o zaman kesinlikle diyete başlarım ya da uçmayı bırakırım kim bilir. Çift katı para ödememek için her yolu denerim"
ifadelerini kullandı.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.