banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

SGK'dan Şanlıurfa Sağlığına Büyük Darbe

SGK Şanlıurfa'da faliyet gösteren hastanelerin ödeneklerine daha önce  yeşil alan, sarı alan ve kırmızı alan diye ayırırken  hak ettiklerin paralarının büyük bir bölümünün kesilmesine neden oluyordu.

Hak sahibinin itiraz etmesinde sonra toplanan kurul bu parayı avans olarak geri ödeyip, mahkeme sonuçlanmasını bekleyor.

Ancak bu uygulamanın kalktığını, dün sağlık kuruluşları ödeneklerinde % 70 -90 arasında kesildiğini fark edince durum ortaya çıktı. SGK kestiğini artık avans vermediğini, tamamen urfadaki sağlık sektörünün kapatılmasını hedef gösteren faliyetleri olduğunu ortaya çıktı.

SGK, bu sektörde doğru çalışmayanı bulup cezalandırması gerektiğini söyleyen Burak Tıp Merkezi Sorumlusu Zeynel Yetim; "SGK bu sektörde doğru çalışmayanı bulup cezalandırmak yerine hepsini aynı kefeye koyması Urfa sağlığı açısında da büyük bir darbe olur. Ayrıca Başka illerin tümü kendi illerinde fatura ücretlerini alırken Şanlıurfa sağlığı Ankara'da toplanan bir kurul tarafında belirlenmesi, Şanlıurfa sağlığı yine çevre illerine bağlı kalınacağını göstermektedir" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.