Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_vfdol13hh4srj2h6i9tdo365n0, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Şanlıurfa'da Arakan için gıyabi cenaze namazı VİDEO haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Şanlıurfa'da Arakan için gıyabi cenaze namazı VİDEO

Gıyabi cenaze namazı öncesi Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına bir açıklama gerçekleştiren Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Fevzi Çelik; "Oruçlu olduğumuz, kardeşliği, paylaşmayı, merhameti daha çok hissettiğimiz bu günlerde Bengal Körfezinin doğu kıyılarını kana bulayan bir katliam yaşanmaktadır" dedi.

 

Arakanlı Müslümanlar, kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden kundaktaki bebeklere varıncaya kadar diri diri yakılarak tüyler ürpertici bir şekilde şehit edildiklerini belirten Çelik; "Irkçı ve fanatik Burma yönetimi evrensel insan hakları, çocuk hakları, vatandaşlık hakları gibi birçok temel hak ve özgürlükleri yok sayarak Dünya'nın gözü önünde bu vahşeti işleme cüretini göstermektedir. Bölgede bulunan insani yardım kuruluşlarının da aktardığı üzere Arakan'da birçok Müslüman'ın sorgulanmadan tutuklandığı ve halen işkence altında oldukları bilinmektedir. Bu Müslümanların akıbetleriyle ilgili kesin bir bilgiye ulaşılmamaktadır" dedi.

Fanatik Budistler tarafından Arakanlı Müslümanların evleri, köyleri, işyerleri yıkılıp yakıldığını belirten Çelik; "Aynen İsrail'in Filistinli Müslümanları Gazze şeridine sıkıştırmaları gibi Arakanlı Müslümanlar her yönden abluka altına alınmışlardır.Her türlü insani yaklaşımdan uzak olan bu fanatikler camileri, mescitleri yerle bir ederlerken Müslüman kadınlara da tecavüzden geri durmamışlar, bebekleri annelerin gözleri önünde pişirerek katletme vahşetini de sergilemişlerdir" şeklinde konuştu.

Çelik; "İçinde yaşadığımız bu mübarek zaman diliminde, Arakan'da yüreklerimiz parçalayan bu tablo; Suriye'de yaşanan süreç İslam Ülkelerinin bir ve bütün olarak oluşturacakları bir İslam Birliğinin eksikliğinin nelere mal olduğunu bir kez daha göstermiştir. Yaşanan bu gelişmeler karşısında tarihe tanıklığımızın ve insanlara karşı sorumluluğumuzun gereği olarak bütün kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından Budistler tarafından katledilen Arakanlı Müslümanlar için Salih Turgut tarafında kılındı.

 

Grup kılınan cenaze namazının ardından tekbirler ve “Arakan halkı yalnız değildir” sloganları atıldı. Grup daha sonra sessiz şekilde dağıldı.

Haber; Ömer ASLAN / www.balikligol.com

VİDEO

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.