banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Rice:

 Amerikan NBC televizyonuna konuşan Beyazsaray Güvenlik Danışmanı Susan Rice, Türkiye hükümetinin, ılımlı muhaliflerin eğitilmesi için ABD ve ortaklarına Türkiye toprakları ve üslerinin kullanımına ilk defa izin verdiğini söyledi.


Rice açıklamasında ayrıca, Ankara’nın Irak ve Suriye içinde faaliyetlere girmeleri için ABD ve koalisyon ortaklarının tesislerini de  kullanmasına izin verdiğini belirterek,  “Bu Türkiye’nin verdiği yeni bir sözdür ve biz bunu büyük memnuniyetle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz hafta Türkiye topraklarındaki bir askeri üste, ABD'li ve Türk askeri uzmanlar tarafından verilecek eğitime ilk aşamada 2 bin Suriyelinin katılacağını açıklamıştı.


Susan Rice Türk askerlerinin Koalisyon güçlerinin operasyonları kapsamında Suriye topraklarına  girip girmeyeceği konusunda ise,  "Türkiye’den Suriye’ye tek başına kara birliklerini sokmasını istemedik" dedi.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.