banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Peşmergeler savaşta HDP'liler halayda

HDP’ nin 1 Kasım Dünya Kobani Günü'' ilan etmesinin ardından Kızıltepe’de yapılacak miting öncesi sesli anonsla halkı mitinge çağıran HDP’ liler, Mazıdağı ve Derik ilçelerinden gelenlerin de  katılımıyla yaklaşık 5 bin kişi mitinge katıldı.
 

Mitinge katılan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve Mardin Büyükşehir Belediye Eş başkanı Ahmet Türk, birer konuşma yaptılar.

Daha önce hain ilan ettikleri peşmergeler IŞİD’e karşı savaşmaya giderken, HDP’lilerin ise, getirdikleri sanatçılar eşliğinde konser havasında mitingte halaylar çekerek oynaması, adeta alay konusu oldu.


 

İkindi ezanı okunduğu esnada müzik sesinin kesilmemesi ve şarkıların söylemeye devam etmesi, HDP’nin dine ve İslami değerlere saygısızlıklarını bir kez daha ortaya koydu.


Mitinde katılan bazı vatandaşlar ise yapılan halaylı Kobani mitinginden bir şey anlamadıklarını belirterek, “Bize 1 Kasım’ın Dünya Kobani günü ilan edildiğini  söylediler ve biz de bu vesileyle mitinge katıldık. Burada başka bir şeyler bekliyorduk, mesela orada yaşanan olayların canlandırılması gibi. Geldiğimizde ise halaylarla karşılaştık. Barzani yönetimindeki Peşmerge güçleri Kobani’de IŞİD ile savaşmaya giderken, bizimkiler ise kalkmış Kobani günü vesilesiyle sanki düğün var havasında halay çekiyorlar. Biz buna bir anlam veremedik. Kimin Kürtlerle hain, kimin ise sadık olduğu yapılan bu mitingle herhalde ortaya çıkıyor. Hain ilan edilenler savaşıyor. Kürtlerin savunucusu olduğunu söyleyenler ise halaylar çekip oynuyor.”  şeklinde  tepkilerini dile getirdiler.  (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.