banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Muhammed Mursi'ye 20 yıl hapis cezası


Mısır'da Sisi önderliğinde gerçekleştirilen askeri darbenin ardından tutuklanarak cezaevine konulan Mısır tarihinin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılandığı "İttihadiyye olayları" davasında karar açıklandı.

14 kişinin yargılandığı davada, seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi 20 yıl hapis cezası verildi.

Mursi ile birlikte yargılanan Muhammed Biltaci'nin de aralarında bulunduğu 12 kişiye de 20'şer yıl hapis cezası verildi.

Muhammed  Mursi ve Müslüman Kardeşler'in kararı temyiz etme hakkı bulunuyor.

Öte yandan Müslüman Kardeşler, Mısırlılara bugün protesto gösterileri yapmaları çağrısında bulundu.

Kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen, 2012'de "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde bazı protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik" suçlamasıyla açılan davada Mursi'yle beraber 14 kişi yargılanıyordu.

Mursi, "Taraftarlarını ve yardımcılarını cinayete azmettirmek, şiddet ve zor kullanmak, ateşli silah, mühimmat, delici kesici alet temin etmek, barışçıl eylemcileri gözaltına almak, haksız yere onları tutmak ve işkence yapmakla" suçlanıyordu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.