Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_j82468ocl265f29gn08ktgq9g7, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Muhalifler, Esed'ın silahlarıyla savaşıyorlar haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Muhalifler, Esed'ın silahlarıyla savaşıyorlar
Alman Der Spiegel dergisinin haberine göre, Suriye'deki rejime karşı gerilla mücadelesi veren Özgür Suriye Ordusu militanları ellerindeki silahların büyük bir kısmını komşu Lübnan üzerinden sağlıyor. Lübnan'daki iç karışıklıklar, Hizbullah'ın etkili olması nedeniyle bu ülkede her zaman yasal olmayan bir silah pazarı mevcut. Daha önce Hizbullah ve Filistinli örgütlere silah satan tacirlerin, bugünlerde en önemli alıcıları Suriyeli muhalifler.

Silah ticaretini babasından meslek olarak edindiğini söyleyen 25 yaşındaki Lübnanlı Ebu Mahmud, son dönemde Özgür Suriye Ordusu mensuplarına silah sağladığını belirtti. Şimdiye kadar roket, el bombası, havan topu ve kaleşnikof gibi silahları Suriyeli muhaliflere sağladıklarını iddia eden Ebu Mahmud, kendisinin ve Suriyeli muhaliflerin umutlarını Suudi Arabistan'a bağladığını söyledi.

SUUDİ PARASINI BEKLİYORLAR

Suudi Arabistan'ın Suriyeli muhaliflere 100 milyon dolar yardım sözü verdiğini hatırlatan Ebu Mahmud, söz konusu paranın gelmesi halinde sadece hafif silahlar değil, stinger gibi askeri helikopterleri düşüren roketatarları da muhaliflere sağlayacaklarını belirtti.

Ebu Mahmud, Suriye'deki silah tacirleriyle yıllardan beri ticaret yaptıklarını, son dönemde daha fazla para kazanmak isteyen bazı rejim taraftarlarının kendilerine silah satmaya devam ettiğini, kendilerinin de bu silahları muhaliflere sattıklarını ileri sürdü.

MUHALİFLER TAKTİK DEĞİŞTİRİYOR

Esad rejimini devirmek için aylardır gerilla taktiğiyle mücadele eden Özgür Suriye Ordusu'nun ise taktik değişikliğine gideceği iddia edildi. Özgür Suriye Ordusu'nun önümüzdeki aylarda halkın ayaklanması için öncülük yapacağı savunuldu.

SALDIRILARDA 20 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Suriye'nin çeşitli kentlerinde ordunun sivillere karşı düzenlediği operasyonlarda ise, ölenlerin sayısının 20'ye yükseldiği iddia edildi. Yerel kaynaklara göre, Humus'ta 8, başkent Şam'ın banliyöleri ve İdlib'te 3'er, Halep ve Deyr ez-Zor'da 2'şer, Dera ve Hama'da birer kişi olmak üzere, güvenlik güçlerince açılan ateşte ölenlerin sayısı 20'ye çıktı.

ÜNİVERESİTE ÖĞRENCİLERİNE SALDIRI

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü ise ülkenin 130 ayrı noktasında ordu birliklerinin operasyonlarına devam ettiğini ileri sürdü. Halep Üniversitesi'nde gösteri yapan öğrencilere güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 2'si ağır 10 öğrencinin yaralandığı, 50 kişinin tutuklandığı ve üniversite kapılarının polis tarafından kapatıldığı belirtildi.
NTV

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.