banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor Gabon

Mısır'da Mursi'ye destek giderek artıyor

Araştırmaya göre Mursi'ye sadece Müslüman Kardeşler taraftarları değil, liberaller, dindarlar ve hatta Hıristiyanlar bile destek veriyor.

Mısır'da çalışmalarını sürdüren bağımsız Mısır Medya Çalışmaları ve Kamuyou Yoklaması Merkezi'nin (Egyptian Center for Media Studies and Public Opinion) yaptırdığı kamuoyu yoklamasına göre Mısır'da darbe ile görevden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen destek gitgide artıyor.
Araştırmanın sonuçlarına göre Mursi'ye verilen destek artarken, darbe yönetimine verilen destek ise düşüş trendine girdi. Son sonuçlara göre Mısır halkının sadece yüzde 25'i darbecilere destek veriyor.

Mısır halkının yüzde 6'sı ise kararsız.

Aynı araştırma merkezi darbeden sonra Temmuz ayında da benzer bir araştırma yapmış ve bu sonuçlara göre Mursi'ye destek yüzde 63, darbeye destek ise yüzde 26 çıkmıştı.

Böylece son bir aylık süreçte Mursi'nin Mısır halkındaki desteğinin yüzde 6 civarında yükseldiği ortaya çıktı.

Öte yandan Ağustos ayında yapılan ve Mursi'ye desteğin yüzde 69 çıktığı araştırmada bir başka çarpıcı sonuç ise Mursi'ye destek verenlerin politik düşünceleri konusunda çıktı. Buna göre Mursi'ye destek verenlerin sadece yüzde 19'u siyasi olarak Müslüman Kardeşler'e doğrudan destek verdiğini açıkladı.


Yüzde 39'u ise desteğinin sebebini İslami hassasiyet olarak açıkladı ve herhangi bir İslami siyasi hareketine destek verebileceğini söyledi. Mursi destekçilerinin yüzde 6'sını ise liberaller oluşturdu.

Destekçilerin yüzde 34'ü ise kendilerini herhangi bir siyasi düşünceye yakın hissetmediklerini ifade etti.

Mursi'ye destek verenlerin yüzde 2'sinin ise Hıristiyanlar olduğu ortaya çıktı.


Böylece Mursi'ye destek verenlerin sadece Müslüman Kardeşler olmadığı ve geniş bir halk tabanına dayandığı ortaya çıkmış oldu.
KAYNAK: ROTAHABER / ÇEVİRİ UMUT YAVUZ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.