banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon ak parti Tomasz Listkiewicz (Polonya) Türkiye Tolga Zengin Ağaoğlu

MİLLETVEKİLİ ÖZCAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR video

AK Şanlıurfa İl Başkanlık binasında konuşan Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Şanlıurfa’daki iki sulama birliğinde oluşan sıkıntı nedeniyle çiftçilerin mağdur olduğunu söyledi.

Şanlıurfalı çiftçilerin mağduriyetini giderebilmek için dört gündür Şanlıurfa’da çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Özcan; “ dört gündür gerek şirketle gerek Enerji Bakanıyla gerekli görüşmeler yaptık. Sayın Bakanımız Sayın Faruk Çelik’le sürekli irtibattayız. Bilindiği gibi enerjide 3 yıldır ciddi sıkıntı yaşadık. Geçen yıl mecliste alınan bir kararla sulama yapan çiftçilerimizin desteklemelerine bloke kondu. Ancak bu bloke bazı çiftçilerimizi mağdur etti. Biz de bu mağduriyetleri gidermek için Elektrik şirketine, Sulama birliğine bağlı çiftçileri dışarıda bırakarak blokeleri kaldırmasını istedik. Elektrik şirketi de blokeleri kaldırdı” dedi.

SİYASETEN ÇÖZÜM BULMAMIZ LAZIM
Mağdur olan çiftçilerim için siyaseten çözüm bulmak gerektiğini söyleyen Milletvekili Özcan; “Ben Ankara’ya gittikten sonra gerekirse başbakanımıza kadar çıkarak bu soruna çözüm bulunması için elimden ne geliyorsa yapacağım. Bu arada çiftçilerimizin mağdur olmasına sebep olan iki sulama birliğini feshederek DSİ’ye devrettik.. Artık muhatabımız çiftçi” diye konuştu.

ÇİFTÇİLERİMİZ BU MAHSULU KALDIRMASA NASIL ÖDEME YAPACAK?

Elektrik kesintileri yüzünden ürünler tarlada heba olması durumunda hiçbir çiftçiden ödeme yapılamayacağını söyleyen Halil Özcan; “Bizim bu yılki ürünü kurtarmamız lazım. Aksi takdirde bu ürün tarlada heba olursa bu çiftçimiz nasıl ödeme yapacak? Hem şirket hem de devlet olarak bu ürünleri kurtarmamız lazım. Herkes bir adım atmak zorunda. Bugün hesaplaşma günü değil. Durum çok vahim. Bazen şirket ödemesi yapan çiftçiyi de cezalandırıyor bunu asla kabul etmiyorum. Borcunu ödeyen 13 köyümüze elektrik verilmiyor” diyerek şirketin tavrında da gösterdi.

Bugün bu çiftçilerin elektrikleri açılmasa ve bu ürün heba olursa bu şirket bir daha bunlardan para teshili yapamaz diyen Özcan, her zaman çiftçinin yanında olacağına dair söz verdi. Ayrıca çiftçilerin biraz daha sabırlı olmasını da tavsiye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.