banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Korsan İsrailli Komandolar Devrede

Ortadoğu uzmanı Mecidi, Mısır'da halen halkın kıyamını bastırma niyetiyle 1500 korsan İsrailli komando ve Mısırlı Bedevilerden oluşturulan 5000 magandanın harekete geçirildiğini söyledi.

Ortadoğu uzmanlarından "Hadi Mecidi" Mısır halkının kıyamıyla ilgili son gelişmeleri muhabirimize değerlendirirken "Mısır halkının bu kıyamı geniş boyutlara sahip olduğu ve bu yüzden bölgedeki denklemler görünümünü değiştirebileceği için, batılı ülkeler, ABD ve özellikle de işgalci İsrail'in bu gelişmeler bağlamında gösterdikleri çabalarının böyle bir hadisenin vuku bulmasını önleme yönünde olduğuna şahid olmaktayız" dedi.

Hadi Mecidi daha sonra açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Son günlerde Siyonist İsrail'den Mısır'a özel bir takım araçlar ve donanımın transfer edildiğine şahid olduk. Bunların yanında bir de İsrailli eğitim görmüş 1500 komando askeri vardı. Bu askerlerin görevi Mısır'da kargaşa ortamı oluşturmak, bazı merkezleri yağmalayarak kriz oluşturmak veya kriz ortamını istedikleri şekilde yönetmek."

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in önceki akşam yayınladığı ve yasal süresinin sonuna kadar görevinde kalacağını vurguladığı bildirisinin dün Mısır'da meydana gelen çatışmalara meydan hazırladığını da belirten Ortadoğu uzmanı Mecidi ayrıca "Mısır'dan aldığım haberlere göre, Mübarek rejimi "Tahrir (özgürlük) meydanında toplanan göstericileri dağıtma niyetiyle, işgalci İsrail'in koordine etmesi üzerine, bir kısmı Arapça bilen İsrailli eğitilmiş komandoların yanında bir de Mısırlı köylü ve bedevilerden oluşturduğu 5000 kişilik bir maganda Ordusunu da devreye sokmuş" şeklinde konuştu.

Mecidi daha sonra şöyle dedi: "Mübarek rejiminden aldığı para karşılığında bu işe giren bu maganda Ordusu dün Tahrir meydanında bıçak, satır ve sopa gibi soğuk silahlarla göstericilere saldırdılar ve böylece yüzlerce masum insan yaralandı.

Ortadoğu uzmanı Mecidi ayrıca "Son gelişmelerden anlaşıldığı kadarıyla Mısır'da gerginlik önümzdeki günlerde daha da tırmanacak" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.