banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Kobani'de IŞİD'e hava saldırısı

Dün gece Kobani’nin doğusunda IŞİD ile YPG arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. IŞİD’in Kobani’den kente girdikten sonra püskürtüldüğü iddia edilirken bu sabah ABD uçakları tarafından IŞİD’e yönelik yoğun hava saldırılarının başlatıldığı bildirildi.

Öte yandan, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi Yumurtalık geçiş noktasından Türkiye’ye geçen Kobanili mülteciler, IŞİD’in Kobani sınırına dayandığını doğruladılar.

Kobani’deki son durumu İLKHA’ya anlatan sığınmacı Salih Buti IŞİD’in Kobani sınırına çok yaklaştığını belirtti. Önceki gün Kobani’ye düşen havan mermisinden dolayı 2 kişinin öldüğünü belirten Buti, “Batı tarafından sınıra yarım metre uzaklıkta düşen bir top mermisi 3 kişinin bulunduğu yere isabet etti. Top mermisi değen gencin birinin kafası koptu. Yanındaki annesi de yaralı halde Türkiye’de hastaneye kaldırıldı. Bir berber de vefat etti. Bunlardan biri mezarlığa götürülmeden sınıra yakın yerde defnedildi.”dedi.

Kobani boşalıyor
Kobani’nin top atışları altında olduğunu ifade eden Buti, “Batı tarafından gelen toplar Kobani’ye düşüyor, ağır silahlarla saldırılıyor. Kobani’de bazı evler yandı, kent harabeye döndü. Kobani’de hemen hemen kimse kalmadı boşaltıldı. IŞİD’in Kobani’ye 6 kilometre kadar yaklaştığını öğrendik.”dedi.

Buti, 9 kişilik ailesi ile sınırdan geçtiklerini, burada ne yapacaklarını bilemediklerini söyledi. (Osman Gülebak/Mehmet Aslan-İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.