banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban Furkan Demirtaş

Kobani’de çatışmalar dün günboyu sürdü

Suriye’nin Kobani bölgesinde IŞİD ile PYD-Peşmerge güçleri arasında süren çatışmalar, 78’inci gününde gün boyu belli aralıklarla sürdü.

Koalisyon güçleri, gün boyu havadan bombaladı.
Kobani’nin doğu ve güney bölgelerini kontrolü altında tutan IŞİD, doğudan ve batıdan ağır silahlar ve toplarla YPG’nin olduğu bölgelere saldırılar gerçekleştirdi. IŞİD’in havan saldırılarına PYD ve Peşmerge güçleri ağır silahlarla karşılık verirken, ABD’nin başını çektiği koalisyon güçlerine ait uçaklar da gün boyu belli aralıklarla IŞİD mevzilerini havadan bombaladı.
İŞİD Kobani’nin batısında köyleri alarak ilerliyor
IŞİD’in, Kobani’nin batısına saldırarak, Tılşeir tepesini ele geçirmek için Peşmerge güçlerine havan toplarıyla saldırdığı görüldü. IŞİD’in batı bölgesinden Kobani’ye saldırıları üzerine, Peşmerge güçleri de IŞİD’i durdurmak için karşılık verdi
Türk Bayrağı ne oldu?
Daha önceki günlerde Türkiye sınırında bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin üstünde bulunan Türk bayrağının yerinde olmadığı görüldü.
Öte yandan Peşmerge Bakanlığından yapılan açıklamada, 28 Ekim’de Kobani’ye Türkiye üzerinden giden Peşmergelerin yerine, 150 yeni Peşmerge’nin getirileceği belirtildi. (M.Sıddık Bilge/Ali Fidancı-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.