banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Kaddafi Suçluyu Buldu: El-Kaide!
Kaddafi Suçluyu Buldu: El-Kaide!
Aileleri tehdit eden diktatör Kaddafi, göstericileri El Kaide'nin örgütlediğini ve Libya'da yaşananların tek sorumlusunun El Kaide olduğunu belirtti.

Libya lideri Kaddafi açıklama yaptı. Kaddafi'nin açıklama yapacağı Zaviye kasabasında çatışma çıktı 10 kişi hayatını kaybetti. Telefonla açıklama yapmak zorunda kalan Kaddafi ülkesini yıkımla tehdit etti, çocuklarını sokaktan almaları yönünde aileleri uyardı.

El Arabiya televizyonu, Kaddafi'nin Ezzaviye kasabasında halka sesleneceğini duyurmuştu ancak Kaddaf, Libya devlet televizyonuna telefonla bağlanarak açıklama yapmayı tercih etti.

Kaddafi'nin konuşmasından bazı bölümler: 

Kendilerini güvende hissetmeyen Libyalılar bunu söylediği için kendilerinden utanmalı. Libya herkesin gıpta ettiği, imrendiği bir ülkeydi. Yaşanan bütün olayların temeli El Kaide'dir. ABD de bu insanların peşinde. Ülke bu insanlardan temizlenmeli.

Evlerinizden çıkın, çocuklarınızla konuşun ve onları evlerine çağırın. Ellerinde silahlar var, karakollara saldırıyorlar. Bütün bunların sebebi aşırı uyuşturucu kullanımı. Kardeşlerim lütfen kendinize geliniz.

Müslüman Kardeşler bile bütün bu yaşananlara karışmıyor. Bütün reformların şeriat kuralları içinde olmasını istiyorlar. Eskiden Müslüman Kardeşler de şiddete başvuruyordu ancak şimdi olayları El Kaide yapıyor.

Bin Ladin eskiden Libya dışına saldırıyordu. Şimdi Libya'ya saldırıyor. Bin Ladin'e uyanlar kendilerinden utanmalı.

Bu sebepten petrol gelirleri ve üretim düşecek. Son dönemde iyileşmeler vardı. Konutlar yapılıyor ve insanlara dağıtılıyordu. Arabalar alınıyordu. Ürünlerin fiyatları normaldi ancak şimdi çıkmaya başladı.

"BENİM ZATEN YETKİLERİM YOK"

Burada yaşanan olayların arkasında ABD var. Batılı ülkeler var. Ben zaten 1977'den beri başkanlık yapmıyorum. Bu ülkede otoritenin sahibi halktır. İktidarı size devrediyorum. Kendi sorunlarınızı istediğiniz gibi çözebilirsiniz.

Sizin çocuklarınızı, sizden alıp ölüme götürdüğünü ve bu insanların cep telefonlarıyla kampanya yaptıklarını bana söylüyorlar. Telefonlarda gençlere ana ve babalarını dinlememeleri söyleniyormuş. Onları yanlış yola çekiyorlar ve ülkelerine ihanet ettiriyorlar.

"KRALİÇE ELIZABETH BENDEN DAHA UZUN SÜREDİR İKTİDARDA"

Benden uzun süre iktidarda olanlar var. Mesela İngiltere Kraliçesi Elizabeth benden uzun sürede iktidarda ve başına bir şey gelmedi.

Benim seçimim olsa, ne televizyon izler, ne de radyo dinlerdim. Şu anda olan, halkın iktidarı değil, El Kaide'nin iktidarıdır. Bütün Irak'ı Saddam yüzünden, Afganistan'ı Taliban yüzünden yerle bir ettiler. Bütün bu topraklarda El Kaide'nin peşindeler. El Kaide bugün Zaive'de çocukları kandırıyor. Bunlar çılgın insanlar. Ülkeniz yıkılsa da önem vermezler.

"BİN LADİN'İN İSTEDİĞİNİ YAPMAYIN!"

Bin Ladin ölenleri geri getirebilecek mi? 1000 kişinin öldüğü Zaive bütün aşiretlerin başkentidir.

Erkek olan masumlara karşı silah kullanmaz, Bin Ladin'in istediğini yapmayın, boş konuşmalarla zaman harcamamalıyız, protestocular uyuşturucu ve alkolün etkisinde.

Bin Ladin şimdi Libya'nın içinde Bin Ladin ve onları takip edenlere karşı çıkmanız gerek bunların mı sizi kontrol etmesini istiyorsunuz insanlar günlük hayatlarına devam eden insanlar ellerine silah almadılar bu durum kötüleştikçe petrol akışı duracak ve son günlerde gördüğünüz gibi aslında son zamanlarda ülkede büyük bir gelişme söz konusuydu ve konut projeleri vardı bu konutlar halka veriliyordu insanlar iyileşen ekonomiler sayesinde arabalar alabiliyordu ve farklı projelerden faydalanıyorlardı.

"HAYAT PAHALI OLACAK"

Domates, şeker gibi bütün farklı imtiyaların fiyatları çok uygundu şimdi bunların çok pahalı olduğunu görüyoruz.

"BU CİHAD DEĞİLDİR"

ABD ve batılı güçler Afganistan'ı bombalıyorlar. Neden? Çünkü El Kaide'yi vurduklarını söylüyorlar. Şimdi El Kaide burada da var. Çocuklarınız bilmmiyor. Bin Ladin'in istediği oluyor. Bu cihad değildir. Mesela İtalya, ülkemizi işgal ettiğinde gerçek bir cihad söz konusuydu. Şimdi durum farklı. Öyle bir şey yok.

"SİLAHLAR ÇALINDI"

Bankalar kapalı. Eğitim kurumları kapalı. Birçok askeri depo soyuldu. Silahlar çalındı. Bir atasözünde dendiği gibi ülke sizin sorumluğunuzda. Benim elimde bir şey yok. Eğer siz böyle yaşamak istiyorsanız ben ne diyebilirim. Sizin çocuklarınızı sokaklardan çekmeniz gerekiyor.

"ÇOCUKLARINIZI YARGIYA TESLİM EDİN"

Onları mahkemelere çıkarmanız gerekiyor. Çocuklardan silahları almanız gerekiyor.Bu tüm anne-babaların sorumluğudur. Daha sonra da bu eylemlerin arkasındakileri bulmanız gerekiyor. Bunu sağlamanız gerekiyor. Bu acıların yaşayan ve ölen dört sivilin ailelerine başsağlığı diliyorum. Bin Ladin'in bunların ailelelerine tazminat verip vermeyeceğini bilmiyorum.

"AKSİ HALDE HERKES KENDİ ADALETİNİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIR"

Lütfen beni hayal kırıklığına uğratmayın. Aksi halde, herkes kendi adaletini sağlamaya çalışacak. Ve ülke bu karanlık durumdan kurtulacak. Ez-Zaviye halkına barış diliyorum. Barış üzerinize olsun.

ZAVİYE'DEKİ ÇATIŞMALARDA 10 KİŞİ ÖLDÜ

Libya'nın başkenti Trablus'un batısındaki Zaviye şehrinde Muammer Kaddafi'ye bağlı kuvvetlerle muhalifler arasında çıkan çatışmalarda en az 10 kişinin öldüğü bildirildi.

Merkezi Bingazi'de bulunan Kurina gazetesi, onlarca kişinin yaralandığı olaylarda ölü sayısının artabileceğini kaydetti.

Haksöz Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.