banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Suriye Haliliye ABD

İtalya'da Müslümanların cami sıkıntısı

İtalya'nın birçok kentinde büyük camilerin yapılmasına izin verilmediği için Müslümanlar küçük mescitlerde namazlarını kılıyor. Her yıl Müslüman temsilcilerin bu sorunu dile getirerek İtalyan yetkililerden bu sorunu gidermeleri için çözüm istedikleri ancak bugüne kadar isteklerine olumlu yanıt alamadıkları belirtildi.

Milano, Torino ve Roma Belediye üyeleri ile belediye başkanları ve yardımcılarına, Müslümanların ibadetleri için öncelikli olarak büyük camilerin kurulması için öneride bulunduklarını dile getiren Müslüman temsilcileri, belediyeden olumlu yanıt alamadıkları ifade edildi.

Bir buçuk milyon Müslüman'ın yaşadığı ülkede, büyük camilere izin verilmediği için sıkıntı çeken Müslümanlar apartman dairelerinde, garaj ve otoparklara yakın yerlerde küçük mescitler açarak ibadetlerini yapmaya çalışıyorlar. Ancak bu mescitler de kenar mahallelerde oturan sakinlerin şikâyetleri üzerine çoğu kez yerel yönetimler tarafından kapatılıyor. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.