banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor Gabon

İtalya Trieste'de bayram coşkusu

ROMA - İtalya'nın Trieste şehrinde Said-i Nursi Camii'nde toplanan Müslümanlar, kurban bayramı namazını ihya ettiler. Sabahın erken saatlerinde camiyi dolduran Müslümanlar getirdikleri tekbir ve salâvatlar ile bayram namazını kıldılar.

Said-i Nursi Kültür Merkezinin mescidinde kılınan namazın ardından bayram hutbesini okuyan Veysel Hoca, gençlerin bayramlarda kardeşliklerini pekiştirmeleri gerektiğini ve bu davranışlarının bayram sonrasında da devam ettirmelerinin çok önemli olduğuna değindi. Hutbede, İslam'ı, yaşantılarının her alanına uygulayanların en büyük mükafatlarını Allah'u Teala'dan ahirette alacaklarını ve gençlerin yanı sıra büyük küçük demeden herkesin buna mutlaka dikkat etmeleri gerektiğine vurgu yapıldı.

Ayrıca, camileri terk etmenin ve kardeşliğin devamlı olmamasının maneviyatlarına zarar vereceğini söyleyen Veysel Hoca, ''Özelde Avrupa'da yaşayan Müslümanlara genelde bütün İslam alemine duada bulundu.

Hutbe sonrası gerçekleştirilen bayramlaşma merasiminden sonra çeşitli ikramlarda bulunuldu.  (Yusuf Can - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.