Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_ifpai8g7apvbetfgis7qhr9jp6, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Habur'daki araç kuyrukları çileye dönüştü haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Habur'daki araç kuyrukları çileye dönüştü

Silopi’de günde yaklaşık 5 bin aracın giriş çıkış yaptığı Habur Sınır Kapısında yaşanan yoğunluk ve araç kuyrukları şoförler için ıstırap oldu.

Yetkililer, günde 5 bin 500 aracın giriş çıkış yaptığı Habur Sınır Kapısında, Irak’tan gelen sürücülerin hemen geri dönmek istemeleri nedeniyle yoğunluk oluştuğunu belirttiler.

 

Sınır kapısındaki araç yoğunluğu nedeniyle bazen günlerce sıra beklediklerini ifade eden sürücüler ise yetkililerden çözüm bekliyorlar.

"Hırsızlık nedeniyle aracımızın başından ayrılamıyoruz"
Araç kuyruğunda bekleyen şoförlerden Mustafa Kesici, 2 gündür araç kuyruklarında sıra beklediğini, bazı şoförlerin ise 4-5 gün kuyrukta kalabildiğini söyledi.

Irak’a yük taşıdığını belirten Kesici, “Araç kuyrukları yüzünden sınır kapısına  bir türlü varamıyoruz. Burada beklememize rağmen bazı araçlar bizi sollayıp önümüze geçiyorlar. Bize büyük haksızlıklar yapılıyor. Bir de burada kuyruklarda beklerken hırsızlıklarda yaşanıyor. Hırsızlar aracımıza girip değerli eşyalarımızı çalıyorlar. Yetkililerden buna biran önce çözüm bulmalarını bekliyoruz.” dedi.

Kuyrukta bekleyen Şoförlerden Yılmaz Kıvan ise araç yoğunluğu nedeniyle çok sıkıntı çektiklerini, hem uzun kuyruklar hem de hırsızlık korkusu ile araçlarının başından ayrılamadıklarını söyledi.

"Şoförler Irak tarafından geldikleri gibi hemen dönmek istiyorlar"
Konu hakkında bilgi veren İpekyolu Gümrük Ticaret ve Bölge Müdürü Tuncay Bayraktar, araç giriş ve çıkışların her gün arttığını dile getirdi.

Günde yaklaşık 5 bin 500 aracın giriş çıkış yaptığını ifade eden Bayraktar, “Bütün peronlarımız vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Eskiden Irak tarafında şoförler 10 gün bekliyordu. Şimdi bunu 4 güne indirdik. Şoförler, Irak tarafından geldikleri gibi dönmek istiyorlar. Buda ister istemez araç yoğunluğuna sebebiyet veriyor. Ancak sınır kapılarının seviyesini en üst dereceye çıkartmak için çalışmalarımız devam ediyor.” dedi. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.