banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Gazze'de bilanço ağırlaşıyor

En son olarak İsrail savaş uçaklarından ateşlenen bir füze, Gazze'de iki katlı bir binayı havaya uçurdu. Saldırıda en az 11 sivil ölürken, ölenlerin arasında dört yaşında bir çocuk ve 81 yaşında bir kadın olduğu belirtildi.

EN AĞIR SİVİL KAYIP
Ortadoğu'da İsrail ordusu ve Gazze'nin yönetimindeki Hamas arasında geçtiğimiz hafta patlak veren şiddet, bugüne kadar ki en ağır sivil kaybına neden oldu. İsrail'in hava saldırısında en az 11 kişi ölürken, kurtarma ekipleri iki katlı binanın enkazı altında kalan 12-15 üyeli Azzam ailesinden hayatta kalanları bulmaya çalışıyor.

AP haber ajansı, İsrail'in hava operasyonlarının Kassam roketiyle saldırı düzenleyen Hamas militanlarını hedef alıyormuş gibi görünse de sivillerin hayatına mal olduğunu, İsrail sahil güvenlik botlarının ise Gazze'nin kıyı şeridindeki yolda bulunan Hamas'a ait tesisleri makineli tüfek ve top atışına tuttuğunu belirtti.


BATI ŞERİA'DA PROTESTO
İsrail'in Gazze saldırısına tepki için Filistinliler, Batı Şeria'da gösteri düzenledi. Gösteri yapılan yerlerden biri, Tulkerem kentinin girişiydi.

BİR BEBEK ÖLDÜ
Kalandiya kampı yakınlarındaki protestolarda, İsrail askerlerinin attığı gaz bombasının, bir bebeğin ölümüne sebep olduğu bildirildi.

TOPLAM 81 FİLİSTİNLİ  3 İSRAİLLİ ÖLDÜ
Beşinci gününe giren çatışmalarda, şu ana kadar 37'si sivil olmak üzere 81 Filistinli hayatını kaybederken, 270 Filistinli de yaralandı. Hamas militanlarının İsrail üzerine gönderdiği Kassam roketleri ise 3 İsraillinin ölümüne, onlarcasının yaralanmasına neden oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.