banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Gazze yaşanabilir bir yer olmaktan çıktı

BM, acil önlem alınmaması halinde Gazze'nin 2020'de yaşanılabilir bir yer olmayacağını bildirdi.

BM İnsani İşler Koordinatörü Maxwell Gaylard, BM tarafından Gazze ile ilgili hazırlanan raporu anlatmak için düzenlediği basın toplantısında, 'Gazze'nin 2020 yılında yaşanılabilir bir yer olabilmesi için hemen harekete geçilmesi gerekiyor. Kaldı ki şu an harekete geçilse bile bu hedefe ulaşmak son derece zor' diye konuştu.Raporda, Gazze'de 1,6 milyon olan nüfusun önümüzdeki 8 yıl içinde 500 bin kişi daha artacağının tahmin edildiği belirtilerek, nüfusun yüzde 51'inin 18 yaşından küçük olduğu Gazze'nin dünyanın en genç nüfusuna sahip olduğuna dikkat çekildi.

BM raporunda, Gazze'nin 2020 yılında yaşanılabilir bir şehir olabilmesi için özellikle temiz su, elektrik, eğitim ve sağlık alanlarında acil önlemler alınması gerektiği vurgulandı.

Havaalanı veya limanın bulunmadığı Gazze'ye yönelik İsrail ablukası 2010'un ortalarında kısmen yumuşatılmış ve bu sayede işsizlik oranı 2011'in ilk yarısında yüzde 37'den yüzde 28'e düşmüştü.

Raporda, Gazze Şeridi'nde 2020 yılına kadar 440 okul, hastanelerde ilave 800 yatak ve 1,000 doktora daha ihtiyaç olduğu vurgulandı.

Garylard, uluslararası donörlerden yardımlarını artırmasını isteyerek, 'Uluslararası donörlerin yoğun çabalarına rağmen Gazze'nin hala yardıma ihtiyacı var. Şu an kuşatma altındalar. İşgal altındalar. Bizim hem siyasi hem de pratik desteğimize ihtiyaçları var' dedi.

Dünyabulteni.net

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.