banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Gazze Gemisi, Pakistan İçin Destek Bekliyor

 

 

 20 Ekim'de İstanbul'dan demir alacak olan Gazze I, 3.000 tonluk yardım malzemesini Pakistan'a ulaştıracak. Gazze I, Pakistan seferi için hayırseverlerin bağışlarını bekliyor.

 

 

 

 

Mayıs ayında Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan Gazze I adlı yük gemisi, önümüzdeki günlerde Pakistan'a yardım götürmek için demir alacak. 20 Ekim'de İstanbul'dan demir alacak olan gemi, 3.000 tonluk yardım malzemesini bölgeye ulaştıracak. Gazze I, Pakistan seferine hazırlanırken hayırseverlerin bağışlarını bekliyor. Bu çerçevede, nakdi para yardımlarınızın yanı sıra, giyimlik ya da battaniyelik kumaş, çadır, hazır ve kuru gıdalar, süt tozu ve bebek maması, battaniye, temizlik malzemeleri; tıbbi cihaz gibi acil yardım kalemlerinden oluşan bağışlarınızı bekliyor. Böylece, İHH İnsani Yardım Vakfı bölgeye gönderilen kargo uçağı ve yük treninin ardından, Gazze I gemisiyle de Pakistan halkına yardımlarınızı ulaştıracak.

 

Pakistan, tarihinin en büyük afetini yaşıyor

Geçtiğimiz temmuz ayında tarihinin en büyük doğal afetini yaşayan Pakistan sular altında. 170 milyonluk ülke nüfusunun 30 milyonu selden etkilendi. Resmî rakamlara göre 1.781 kişinin hayatını kaybettiği 2.966 kişinin yaralandığı selde, yerleşim bölgeleri zarar gördü. Yaklaşık 2 milyon insan evsiz kaldı; gıda stokları, hayvanlar ve ekilebilir tarım arazileri telef oldu; insanlar geçim kaynaklarını kaybetti. Selin ardından bölgede ciddi boyutlarda temiz içme suyu sıkıntısı ve salgın hastalık tehlikesi baş gösterdi.

 

Bölgede hâlen temiz su, barınma ve gıda ihtiyacı had safhada. Selin üzerinden iki ay geçmesine rağmen suların hâlen çekilmediği bölgelerde insani yardım çalışmalarına ihtiyaç duyuluyor.

   

 

 

 

İHH'nın sel bölgesindeki çalışmaları

İHH İnsani Yardım Vakfı, afetin ilk günlerinden itibaren bölgede temiz su, hazır gıda ve sıcak yemek dağıtımları gerçekleştiriyor. Acil yardım çalışmaları kapsamında,  150 tonu aşan gıda yardımı, 5 tonu aşkın ilaç yardımı bölgeye ulaştırıldı. Genel toplamda ise 640 tona varan bir yardım paketini bölgeye ulaştırdı.

 

Üç çadır kampta 1.000'i aşkın ailenin gıda, temizlik ve sağlık gibi tüm günlük ihtiyaçları İHH tarafından karşılanıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı'nın bölgedeki dikiş atölyesinde her gün onlarca battaniye ve elbise dikilerek afetten etkilenenlere ulaştırılıyor. Selde evini kaybeden aileler için ilk etapta barınabilecekleri 100 kalıcı konutun temeli atıldı. Evler kasım ayı içerisinde afetzedelere teslim edilecek. Ayrıca su arıtma tesislerinin kurulması, geçim kaynaklarını kaybeden aileler için canlı hayvan temini, motor-taksi (rikşa) bağışı, tohum ve gübre bağışı gibi projeler de hayata geçirilmeye başlandı.

 

 

 

 

 

 

Pakistan projelerimiz sizlerin desteğiyle hayat bulacak

İHH, Pakistan'ın selden etkilenen bölgelerindeki mağdurlar için acil yardım çalışmalarına aralıksız

devam ediyor. Suların çekilmeye başladığı köylerde insanların normal hayata dönebilmesi için birçok proje geliştiren vakfımız, bu projeleri sizlerin desteğiyle hayata geçirecek.

 

Planlanan projelerden bazıları:

a) İnşa projeleri (ev, okul, sağlık ocakları)

b) Ev eşyası temini

c) 6 aylık gıda paketi temini

d) Canlı hayvan temini

e) Tohum ve gübre temini

f) Su arıtma tesisleri kurulması

g) Motor-taksi (rikşa) temini Yukarıda belirtilen projeleri desteklemek için Pakistan fonumuza dilediğiniz miktarda bağışta bulunabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.