banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Sanlıurfa Sanlıurfa Haber ak parti

Gazze Ablukası İstikrarı Tehdit Ediyor

Suriye'nin başkenti Şam'da "Gazze'ye Uygulanan Zalim Ablukayı Kırma Konferansı"na katılan Arap ve İslam ülkeleri milletvekilleri ülkelerinin hükümetlerine seslenerek Özgürlük Filosu'na düzenlenen saldırının ardından Siyonist işgal devletiyle ilişkileri kesmelerini istedi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde yayınlanan El-Haliç gazetesi bugünkü (1 Temmuz Perşembe) sayısında, toplantının ilk oturumunda Birleşik Arap Emirlikleri adına konuşan Yusuf Ubeyd En-Naimi'nin "Bizim Filistinlilerin yanında olduğumuzu söylememize gerek yok. Çünkü bu zaten bizim görevimiz. Bizim başkalarına, özellikle Avrupa ülkelerini İsrail ile ilgili politikalarında az da olsa etkileyebilmek için çalışma programına ihtiyacımız var" dediğini yazdı.

İslam Konferansı Örgütü Ülkeleri Parlamentoları Birliği'nin Şam'da düzenlenen olağanüstü toplantısının sonuç bildirisinde de Filistin davasının Ortadoğu'daki sorunların eksenini ve özünü oluşturduğu ve üye ülkelerin Filistin davasına destek için ortak bir İslami tavır ortaya koymaları gerektiği ifade edildi.

Sonuç bildirisinde Gazze Şeridi'ne karadan, havadan ve denizden uygulanan abluka da kınanarak, ablukanın bölgesel ve uluslararası barış ve istikrarı tehdit eden insanlık suçu olduğu vurgulandı.

Bildiride ayrıca Siyonist işgal korsanlarının uluslararası sularda Özgürlük Filosu'na düzenlediği vahşi saldırı da kınanarak, katliamın soruşturulması için uluslararası ve tarafsız bir soruşturma komisyonu kurulması çağrısı yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.