banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Fransa'daki seçimlerin ilk turunda aşırı sağcılar birinci sırada

Fransa’da Pazar günü gerçekleşen ve 13 bölgeyi kapsayan bölgesel seçimlerde 600 temsilciyi seçmek için Fransızlar sandığa gitti. Katılımın yüzde 41’de kaldığı İlk turda resmi olmayan sonuçlara göre Marine Le Pen önderliğindeki aşırı sağ partisi Front National (FN) yüzde 29,5 oy olarak birinci geldi. Le Pen’in partisini yüzde 27 oy oranıyla Nicolas Sarkozy’nin Les Republicains partisi takip etti.

Hükümette olan Sosyalist partisi ise büyük bir hayal kırıklığı yaşayarak yüzde 23 oy oranı aldı.

Marine Le Pen, Nord Pas de Calais Picardie bölgesinde yüzde 43 oy olarak birinci geldi ve  kızı Marion Marechal Le Pen yüzde 42 oy alarak Provence Alpes-Cote d’Azur bölgesinde birinci oldu.

FN partisinin 13 bölgenin 6’sında birinci olarak 13 aralıkta yapılacak olan ikinci tur öncesi büyük bir zafer elde etti. Fransa’da bölgesel seçimlerinin ikici turu 13 aralık Pazar günü yapılacak. (Enes Suiçer-İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.