banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Sanlıurfa Sanlıurfa Haber ak parti

Evini kanalizasyon suyu basan vatandaş çaresiz

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, iddiaya göre belediyenin ihmalinden dolayı bir vatandaşın evi üç gündür lağım suyu altında.

Viranşehir’in Yenişehir Mahallesinde, kanalizasyon borusunun tıkanması nedeni ile bodrum katta yaşayan Deniz Basmacı’nın evi üç gündür kirli su ile dolmuş durumda. Evde bulunan yaşamsal bütün malzemeler kullanılamaz hale gelirken yetkililer sorunu çözmedikleri iddia edildi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Deniz Basmacı, yıllardır aynı sıkıntıyı yaşadığını belirterek “Defalarca yetkililere başvuruda bulunmama rağmen sorun haledilmedi. Caddede bulunan kanalizasyon boruları sık sık tıkandığından, evimi defalarca atık su bastı. Her su baskınında bütün yaşamsal malzemelerim kullanılamaz hale geliyor. 3-4 defa bütün ev malzemelerini atmak veya değiştirmek zorunda kaldım. Belediye topu Büyük Şehir Belediyesine atarken Büyükşehir de topu Viranşehir Belediyesine atıyor. Belediyeye gittiğimde ‘Bodrumdan çık’  diyorlar.  Tek çare bu mu? İlçede binlerce bodrum kat var ve birçoğunda aileler yaşıyor. Hiçbir evi su basmazken neden her seferinde benim evimi su basıyor. Arıza belli ve ortadadır. Caddemizde bulunan kanalizasyon boruları çok küçük ve ihtiyaca cevap vermiyor.” dedi.

Basmacı, açıklamasının devamında; “ Büyük şehir belediyesine başvuruda bulundum. Bana makbuzu yatır dediler. Yatırdığımda, ne zaman gelinecek dediğimde ise 2-3 gün içinde geliriz dediler. Üç gün sonra gelip ne yapacaklar, üç gün içinde zaten evi bir daha kullanamayız. Yetkililerin bir an önce soruna çözüm bulmalarını ve mağduriyetimi gidermelerini bekliyorum.” dedi.

Ev, içeriye dolan lağım suyu nedeniyle kullanılamaz halde olduğundan ev sakinlerinin akrabalarına sığındığı belirtildi. (Sabri Acet - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.