banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Eurovision birincisi Azerbaycanlı Eldar Gasimov ve Nigar Jamal

Eurovision birincisi Azerbaycanlı şarkıcı, sahneye Türk bayrağıyla çıktı.

 

Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen 56. Eurovision Şarkı Yarışması'nda kardeş ülke Azerbaycan birincilik ipini göğüsledi.Ell/Nikki olarak bilinen Eldar Gasimov ve Nigar Jamal ikilisi seslendirdikleri "Running Scared" adlı İngilizce parçayla toplam 221 puan alarak birinci oldu. Sonuç açıklandıktan sonra sevinç içinde sahneye koşan Eldar ve Nigar, ellerinde salladıkları Türk bayrağıyla gönülleri fethetti. Eurovision Şarkı Yarışması'nda geçen salı günü yapılan yarı finalde elenerek hayal kırıklığına uğrayan Türkiye, Azerbaycan'ın jestiyle birinci olmuş kadar sevindi. Deneyimli sunucu Bülent Özveren ve Erhan Konuk duygularını, "Tüylerimiz diken diken oldu.

 

Gerçekten çok gurur duyduk, Türkiye kazanmış gibi oldu."sözleriyle dile getirdi. Sanat camiasının önde gelen isimleri de Azerbaycan'ın başarısından gurur duyuyor. Türkiye'yi temsil eden Yüksek Sadakat grubunun üyeleri de Almanya dönüşü yaptıkları basın açıklamasında Azerbaycan'nın Türk bayraklarını sallamasından büyük keyif aldıklarını söyledi. Bunun Türkiye'ye yönelik bir jest olduğunu dile getiren grup üyeleri, "Azerbaycan elenmemize çok üzüldü. Bayrağı Avrupa'ya tepki olarak salladılar." dedi.

 

Özdemir Erdoğan: Azerbaycan'ın Türk bayrağını sallaması beni çok memnun etti. Azerbaycan'ın başarısından aynı millete mensup insanlar olarak biz de gurur payı çıkartırız ve onları alkışlarız.

 

Sezen Cumhur Önal: Bundan sonra Türkiye'nin değerlerini temsil eden şarkılar ile yarışmaya katılırsak iyi dereceler elde ederiz. Azerbaycan'ın Türk bayrağını sallaması çok önemliydi.

 

Hasan Cihat Örter: Eurovision şarkı ve beste olma yarışmasından çıktı. Kimin lobisi güçlüyse o ülke iyi derece alıyor. Ülkelerin reklamı yapılıyor. Azerbaycan'ın birinci olması bu ülkenin sanatçısı olarak beni mutlu etti. Bu tarz yarışmalarda kendi kültürümüzü yansıtsak belki daha iyi dereceler elde ederiz.

 

Mazhar Alanson: Bugüne kadar Türkiye'ye karşı genel tutum hep politikti. Kendi değerlerimizi yansıtan bir şarkı olsaydı daha iyi bir derece ile yurda dönülebilirdi. Yüksek Sadakat namına çok üzüldüm.  Zaman

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.