banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor HAMEDO

Eşkiya İsrail yine kan akıttı: 7 şehit


İsrail askerleri dün gece Gazze’ye sızarak Kassam Tugayı Komutanı Bereke’nin de aralarında olduğu önemli isimlere suikast düzenledi. Hamas, çıkan çatışmada bir İsrail askeri öldürdü, bir askeri de rehin aldı. İsrail ordusu ise yaşanan çatışmada bir askerin öldürüldüğünü doğruladı. İsrail, daha sonra Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında 6 Filistinliyi şehit etti.
Suikast girişiminin ardından Gazze’de sıkıştırılan İsrail askeri olduğu iddia edildi. İsrail uçakları askeri korumak için Gazze’ye bomba yağdırdı.

Gazze’de dün kanlı bir gece sahne oldu. Bir grup İsrail askeri İzzeddin el-Kassam Tugayı Komutanı Nureddin Muhammed Bereke’nin de aralarında olduğu üst düzey isimleri öldürmek veya kaçırmak için Gazze’ye girdi.

Ancak burada Filistinli güçlerle İsrail askerleri arasında çatışma çıktı. Hamas kaynakları çatışmada 1 İsrail askerinin öldürüldüğünü, 1 İsrail askerinin de esir alındığını duyurdu.

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra ise yaptığı yazılı açıklamada, Han Yunus'un doğu sınırına düzenlenen saldırıda 7 Filistinli'nin şehit düştüğünü, 7'sinin yaralandığını belirtti.

Kudra, şehit olan Filistinlilerin isimlerini, Nureddin Selame Bereke (37), Muhammed Macid Musa el-Karra (23), Alaeddin Muhammed Kuveydir (22), Mustafa Hasan Ebu Ude (21), Muhammed Atallah Musabbih (25), Ala Nasrullah Abdullah Fuseyfis (19) ve Ömer Naci Müslim Ebu Hatır (21) olarak açıkladı.

Kudra, ayrıca, sağlık bakanlığının tüm ekiplerinin teyakkuz haline getirildiğini kaydetti.
İsrail askeri öldürüldü

Öte yandan, Gazze Şeridi'nin güneyine dün akşam İsrail ordusunun düzenlediği saldırı sırasında çıkan çatışmada 1 İsrail askeri öldürüldü.

İsrail Ordusu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail Ordusu özel kuvvetlerininin Gazze Şeridi'nde bir güvenlik operasyonu gerçekleştirdiği sırada yaşanan çatışmada bir İsrail askeri öldü, 1 asker ise hafif şekilde yaralandı." ifadelerine yer verildi.

İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee ise düzenlediği basın toplantısında, Gazze'den İsrail'e 10 roket atıldığının tespit edildiğini, roketlerden 2'sinin Demir Kubbe isimli hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiğini aktardı.

Gazze tarafından ise atılan roketlerin sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Netanyahu Paris temaslarını yarıda kesti

İsrail Başbakanlık Ofisi, Birinci Dünya Savaşı'nın sona ermesi ve Ateşkes Anlaşması'nın 100. yıl dönümü törenleri için Paris'e gelen Netanyahu'nun ziyareti yarıda keserek, İsrail'e döneceğini duyurdu.

Açıklamada, "Güneyde meydana gelen olaylar nedeniyle, Başbakan (Netanyahu) Paris ziyaretini kısaltarak bu akşam İsrail'e dönecek." ifadesine yer verildi.

el-Kassam Tugayı: şehit oldu

Söz konusu açıklama, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyine yaptığı düzenlediği ve 7 Filistinlinin şehit olduğu saldırının ardından gerçekleşti.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları olayın detayına ilgili daha önce yaptığı yazılı açıklamada, bir grup İsrail askerinin sivil bir araçla Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un 3 kilometre kadar iç kısımlarına girdiğini ve Tugay komutanlarından Nur Bereke'ye suikast düzenlediğini duyurmuştu.

İsrail ordusu ise açıklamasında, "Kuvvetlerimiz, Gazze Şeridi'nde bir güvenlik operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonun ardından çatışmalar yaşandı." ifadesine yer vermişti.
KAYNAK: YENİŞAFAK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.