Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_5ag2tq4js1okk480udideo1dd6, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Erdoğan Obama ile Rusya gerginliğini konuştu haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Erdoğan Obama ile Rusya gerginliğini konuştu

İklim Zirvesi’ne katılmak için Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile 1 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Sınır ihlali yapan Rusya uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan gelişmeler ve Türkiye-Rusya ilişkilerinin ele alındığı görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yapıldı.

ABD Başkanı Obama, Rus savaş uçağının düşürülmesi sonrası Türkiye ve Rusya’nın nasıl diyalog kuracağını, gerginliklerin azaltılması ve diplomatik yollarla sorunların çözülmesini ele aldıklarını söyledi.

Obama, Türkiye’nin kendini savunma hakkı olduğuna vurgu yaparak ABD ve NATO’nun, Türkiye'nin kendi hava sahasını savunmasını desteklediğini ifade etti.

Türkiye ve Rusya’nın gerilim düşürmek için çalışması gerektiğini dile getiren Obama, Erdoğan’a da Putin’e de gerilimi arttırmama tavsiyesinde bulunduğunu söyledi.

Türkiye’nin AB ile mülteciler konusunda yaptığı zirveye de değinen Obama, Türkiye’nin mülteci konusunda elinden geleni yaptığını söyledi.

Türkiye'nin Rusya ile tansiyonu düşürmek istediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, Rusya’nın saldırılarını eleştirerek, “Bayırbucak'ta DAEŞ yok. Suriye'de verilen mücadelenin detayları üzerinde durduk. Rusya ile yaşananları değerlendirdik. Rusya konusundan diplomasiden yanayız. Tansiyonun düşürülmesinden yanayız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Obama ile yaptığı görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanı Ahmet Yıldız da hazır bulundu. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.