banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Medine Camisinde Cuma akşamı saat 20.00’de, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Nasır Yılmaz Hoca’nın Kerbela konusunu eldığı konuşması ile devam etti.

Yılmaz Hoca Kerbela olayının öncesine ve sonrasına kısaca deyindiksen sonra, Hz.Hüseyin’nin  şarap içen ve maymunlarla oynayan Yezid’e karşı duruşuna  değinerek,“ Eğer Hz.Hüseyin Yezid’e karşı durmasaydı, bugün Yezid’in yaptıkları meşru kabul edilecekti ve onun gibilerine kimse bir şey söyleyemecekti.  Hz .Hüseyin şehadetiyle Yezid gibilere ve ümmete adeta ders verdi. İslam’a karşı duranlara direnmeyi öğretti. Hz.Hüseyin’e kıyanların sonları, acziyet  ve hüsranla neticelenmiştir. Bugün bizler de İslam’a ve müslümalara karşı olanlara Hz. Hüseyin gibi direniş göstermemiz gerekiyor.”  dedi.

 Program Medine İlahi Grubunun Kerbela İle ilgili seslendirdiği eserler ve okunan   şiirlerin ardından,  sinevizyon sunumuyla son buldu.

Programdan sonra katılımcılara aşura ikram edildi. (Enes Suiçer-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.