Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_mg9m0gahlv0l506e6g5ium7ma0, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kırgızistan heyetini kabul etti haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kırgızistan heyetini kabul etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kırgızistan Din Komisyonu Başkanı Orozbek Moldaliev ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kırgızistan Cumhurbaşkanının iki ülke için ‘İki devlet ama tek millet’ ifadesini hatırlatarak, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Kırgızistan ile Orta Asya ülkeleri içinde örnek denebilecek çok önemli ilişkilerimiz var” dedi.

20 yıl önce Kırgızistan’ın Oş şehrinde iki ülkenin birlikte kurduğu İlahiyat Fakültesinin birçok hayra vesile olduğunu kaydeden Başkan Görmez, Bişkek’te inşaatı devam eden Büyük Camii’nin de bir an önce tamamlanarak iki ülkenin Cumhurbaşkanlarıyla birlikte açılışının gerçekleşmesini umut ettiklerini belirtti.

Din eğitimi ve din hizmetleri konusunda Kırgızistan’ın gösterdiği çabayı takdirle karşıladığını ifade eden Başkan Görmez, din eğitiminin önemine değinerek şöyle konuştu; “Din eğitimi ve din hizmeti konusunu çözemeyen ülkeler büyük sıkıntı içindeler. Küreselleşme dalgalarıyla pek çok ülkede, bölgede büyük dalgalanmalar var. Din eğitimi ve din hizmetleri konusunu çözemeyen ülkelerin içine düştüğü sıkıntılı durumu hep birlikte görüyoruz. Kırgızistan’ın din eğitimi ve din hizmetleri sorununu çözmek için gösterdiği çabayı takdirle karşılıyorum.”

“Doğru bilgi olmadan cehaletle birlikte dindarlığın faydalı olması mümkün değildir…”
“Dindarlık bütün dünyada yükselen bir değerdir.” diyen Görmez, “Ancak doğru bilgi olmadan cehaletle birlikte dindarlığın faydalı olması mümkün değildir. Doğru bilgi de ancak doğru bir eğitimle verilebilir. Dinin hayatla, tabiatla, ,insanla, akılla, gönülle ilişkisi doğru kurulamadığı zaman dindarlık faydalı olamaz. Bu da aynı şekilde doğru bir din eğitimiyle verilebilir. Camide doğru bir din hizmetiyle olabilir. Din eğitiminin doğru verilebilmesi için hem dini hem dünyayı çok iyi bilen öğretmenler yetiştirmek gerekiyor. Din hizmetini doğru verebilmek içinde aynı şekilde hem dini hem dünyayı bilen, dinle hayat arasında doğru ilişki kurabilen gönül ehli din adamlarına ihtiyaç var. Bu da aynı şekilde sağlıklı bir din eğitimiyle olabilir.”

Konuk Başkan Moldaliev ise, Başkan Görmez’e kabulünden dolayı teşekkür ederek, iki ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha iyiye gittiğini belirtti.  Diyanet İşleri Başkanlığının tecrübesinden istifade ettiklerini kaydeden Başkan Moldaliev, “Temmuz ayında dünyadaki İslam âlimleriyle gerçekleştirdiğiniz toplantıya biz de katılmış ve çok istifade etmiştik. Türkiye’de yeni kurulan hükümet ile Diyanet İşleri Başkanlığının konumunun yükseltilmesini duyduk gurur duyduk. İki ülke arasındaki ilişkiler gelişerek devam ediyor. Buna bağlı olarak eğitim seviyesi de yükselerek devam ediyor. İnanıyoruz ki bu yükseliş niceliksel olmanın yanında niteliksel olarak ta yükselişe devam eder.” diye konuştu. (İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.