banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

Çadırkentte anneler gününe buruk kutlama VİDEO ve FOTOĞRAFLI

Suriyeli Anne: Türkiye ana kucağı gibi

Suriye’deki iç savaşın başlamasından bu yana 100 binin üzerinden insan öldü milyonlarcası da vatanlarını terk etmek zorunda kaldı. Hiç şüphesiz bu savaşın en büyük mağduru anneler oldu.

Suriyeli anneler savaşta hem öldüler hemde yok olan ailelerinin acısı yüklenmeye mecbur oldular. Kimisi evladını bir varil bombasında, kimisi kocasını bir keskin nişancının namlusunda kaybetmiş. Suriyeli Fatma İlhem bu acılara şahit olan Suriyeli bir anne. Savaşın soğuk yüzünü görmüş ve ailesini alarak kendi tabiri ile ana kucağı  olan Türkiye’ye sığınmış.

Anneler günü dolaysıyla hazırlanan etkinlikte kendi yazdığı şiiri seslendiren Fatma İlhem; "Türkiye bir ana kucağı kadar sıcak ve şefkatli. Türkiye halkına ve yöneticilerine ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

Bizden desteklerini esirgemeyen, Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan’a minnettar olduklarını ifade eden İlhem, Suriyeli anneler olarak kendisine çok teşekkür ettiklerini söyledi.

Suriyeli öğrencilerin sergiledikleri etkinliklerle devam eden kutlama Suriyeli Rawda Nofelin çizdiği “Anne” temalı mini bir resim sergisinin gezilmesi ile devam etti.

Kutlamada bir konuşma yapan Suriyeli öğrencilerin okul müdürü Mustafa, Suriye’de anne olmanın çok zor olduğunu dile getirdi. Suriyeli anneler büyük bir sınav veriyor diyen Mustafa sözlerine şöyle devam etti : “ Suriyede devam eden savaş tüm insan haklarını çiğneyerek devam ediyor. Her gün insanlar ölüyor. Ölen bu insanlar  ya bir annenin evladı yada bir evin babası. Dolaysıyla anneler ya evlat acısı ile bağrı yanıyor yada babasız kalan ailenin yükünü sırtlanıyor. Onun için Suriye’de anne olmak çok zor” dedi.

Anneler günü kutlamasında resim sergisini gezen Çadırkent merkez yönetici yardımcısı Zeki Kaya Rawda Nofeline çizdiği anlamlı resimlerden dolayı teşekkür etti.

Bütün annelerin anneler gününü kutlayan Zeki Kaya Suriyeli annelerin acılarını hafifletmeye çalıştıklarını söyledi. Tek temennisinin savaşın bir an önce bitmesi olduğunu ifade eden Zeki Kaya çadırkentte annelerini kaybetmiş çocukları da unutmadı. Çocuklara çeşitli hediyeler takdim eden Zeki Kaya çocuklarla bir süre sohbet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.