banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

BMden İsraile Mavi Marmara uyarısı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Gazzeye yardım götüren filoya saldırı hakkında, İsrailin iç soruşturma sürecini hızlandırıp ara raporunu BM Soruşturma Komisyonuna en kısa zamanda sunmasını istediğini belirtti.

Ban, BMde düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili bir soru üzerine yaptığı açıklamada, İsrailin ara raporunu BM Soruşturma Komisyonuna en kısa zamanda sunmasının, Komisyonun, Türkiyenin ve İsrailin soruşturma raporlarını gözden geçirip sonunda kendi kararına varmasına imkan vereceğini hatırlattı.

BM Genel Sekreteri Ban, bu sabah görüştüğü İsrail muhalefet lideri Tzipi Livni ile daha önce görüştüğü İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahuya bu konudaki görüşlerini aktardığını söyledi.

Türkiye, BM Soruşturma Komisyonuna kendi ara raporunu eylül ayı başında sunmuştu. İsrail ise hala raporunu Komisyona vermedi.

BM kulislerinde İsrailin raporunu 15 Kasım civarında Komisyona sunmasının beklendiği konuşuluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.