Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_5uvon7fqu8b9anfhrt0hn2l617, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Biz Arapça onlar Türkçe öğreniyorlar haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Biz Arapça onlar Türkçe öğreniyorlar

 Talebi karşılamak için Arapça kursları açılmaya başladı. Bahçelievler'de Özel dil merkezi açılışına Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan katıldı.
Vali Okutan, iki ülke arasında vizelerin kaldırılmasıyla birlikte Türkiye'de Arapça, Suriye'de Türkçe kurslarına olan talep ve ihtiyacın arttığını bugün burada bunun bir tezahürü olan bir merkezi açmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Vali Okutan sözlerinin devamında, "İki ortak kültürün insanları olarak vizelerin kalkmasıyla geliş gidişlerimiz sıklaştı ve bu da doğal olarak karşılıklı etkileşimin en önemli unsuru dillerimizi öğrenip anlaşmak hasıl olmuştur. Bu minvalde hem kamu kurumlarında hem de
özel sektörde kurslarımızın sayılarının artarak devam edeceğini düşünüyorum
" dedi.
Arapça hocası Halil Özcan tarafından katılımcılara ilk ders verildi. Öğrencilerin arasında Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, İl Milli Eğitim Müdürü Hanefi Şahin, AK Parti İl Başkanı Ahmet Düşünür, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin de yer aldı. Açılışa Şanlıurfa eski Milletvekili Salih Özcan da katıldı.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.