banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Avrupa'dan 'Haçlı Zihniyeti' uygulamaları

Yaşanan göçmen sorununu çözmek ve sıkıntının giderilmesi için Avrupa Birliği’nden üye ülkelere yapılan ‘Göçmenlerin Avrupa Ülkelerine Dağıtılması’ kararına Avrupa ülkelerinden gelen ayrımcı tavırlar tepki çekti.

Kıbrıs’ta yerel bir radyo programına katılan İç İşleri Bakanı Socrates Hasikos, 850 bin nüfusa sahip olan Kıbrıs’ın sadece 300 Suriyeli göçmen alabileceğini söylemekle kalmayıp, alacağı göçmenlerinde Ortodoks Hristiyan olması şartını koştu.

Kıbrıs hükümeti olarak adaya gelen göçmenlerin Ortodoks Hristiyan olmasını istediklerini belirten Hasikos açıklamasının devamında, gelenleri bu şekilde daha kolay asimile edebileceklerini söylemesi ise akıllara durgunluk verdi.

Kıbrıs’ın dışında birkaç Avrupa ülkesinde de aynı durumun yaşandığı basına yansımıştı.

Fransa’nın Roanne ve Belfort belediye başkanları da ancak, Suriyeli Hristiyan göçmenleri kabul edebileceklerini açıklamıştılar.

Roanne belediye Başkanı Yves Nicolin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Suriye’den gelen Müslüman sığınmacı istemediklerini, Roanne Belediyesi olarak yalnız Hristiyan göçmenleri kabul edecekleri açıklamıştı. (Enes Suiçer-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.