Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_5g7fhhj2l439g92ne7o3k02qu1, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Avrupa Yetim-Der Kamerun'da su kuyusu açtı haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Avrupa Yetim-Der Kamerun'da su kuyusu açtı

Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der Afrika’da milyonlarca insanın erişemediği temiz su kaynaklarını arttırmaya yönelik başlattığı projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Avrupa Yetim-Der, Uganda’dan sonra şimdi de Kamerun’da su kuyusu açtı.

Hayırseverlerin katkılarıyla gerçekleşen su kuyusu projelerinde şimdiye kadar on binlerce insanın temiz suya erişme imkânı bulduğu belirtiliyor.

Uganda’da açtırılan su kuyularının yanı sıra Kamerun’da su kuyuları açtırmaya başlayan Avrupa Yetim-Der, Kamerun’da açtırılan su kuyularının 2 bin 500 Euro’ya mal olduğunu açıkladı.

Açılan su kuyusuna Avrupa Yetim Der Yönetim Kurulu Üyelerinden Necla Ateş’in anne ve babası olan ‘Emine ve Selahattin Varolgüneş Su Kuyusu’ ismi verildi.

Kamerun’da açtırılan su kuyusunun Kousseri şehrine bağlı Kabe köyünde 36 metre derinlikte açtırıldığı ve bu kuyudan 8 bin 850 kişinin faydalanacağı öğrenildi.

Yapılan araştırmalara göre, Dünyada 1 milyarı aşkın insan temiz suya erişemiyor. Her yıl 3,5 milyon kişi, su kaynaklı hastalıklardan dolayı hayatını kaybediyor. Dünyada her gün 4 bin 900 her yıl ise toplam 1,8 milyon çocuk kirli sulardan ve sağlıksız koşullardan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle ölüyor. (Hamza Korkut – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.