banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya

Atambayev: Uyku tutmadı Tayyip abi

Başbakan Erdoğan'ın ziyaretine özel önem veren Kırgızistan'ın Başbakanı Almazbek Atambayev'in Kırgızistan-Türkiye İş Formu'ndaki konuşması sırasında sıksık 'Tayyip Abi' ve “Sayın Tayyip Ağabey ve Sayın Başbakanımız” demesi dikkatleri çekti. 

 

Türkiye-Kırgızistan İş Forumu'na katılan 150'den fazla Türk işadamının ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Atambayev, Türk işadamlarını yatırım için ülkesine davet etti.

Atambayev, Başbakan Erdoğan'ın Kırgızistan ziyaretinin çok verimli geçtiğini ve iki ülke vatandaşları için önemli kararlar alındığını belirtti.

 

Sık sık alkışlanan Başbakan Atambayev, "Türkiye'yi çok seviyorum. Allah bize cennet gibi yer vermiş. İki ülke arasında mesafe uzak olsa da biz her zaman dostlarımıza giden yolun kısa olduğunu biliyoruz. Türkiye her zaman kalbimizdedir. Bize büyük yardımlar yaptı" dedi.

 

Atambayev'in konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Tayyip Abi" diye hitap etmesi dikkatlerden kaçmadı. Atambayev, yardım ve desteklerinden dolayı Başbakan Erdoğan'a şahsen ve hükümeti adına teşekkür etti.

Türkiye-Kırgızistan İş Forumu'nda, ilgili kurumlar tarafından iki ülkenin ticaretini ve ekonomisini ilgilendiren altı adet mutabakat zaptı imzalandı.

 

Atambayev: Mutluluktan Uyuyamadım

Atambayev, bugüne kadar önemli karar ve dokümanlara imza attıklarını mutluluktan uyuyamadıklarını vurgularken, "Çok sevindim. Kardeşimiz, ağabeyimiz geldi. Zor zamanlarda da, iyi zamanlarda da her zaman konuşuyoruz, Sayın Tayyip Ağabey ve Sayın Başbakanımız her zaman arkamızda" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.