banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Amerikan Barbarlığı Devam Ediyor

    Amerikan barbarlığı devam ediyor

  Tufan Güzel isimli bir Türk, ticaret için gittiği Afganistan’da bu yılın ilk ayında tutuklandı ve cezaevine atıldı. Güzel’e herhangi bir suç isnat edilmedi ve 10 ay boyunca işgalci ABD’nin kontrolündeki askeri bir cezaevinde tutulduktan sonra  11 Kasım tarihinde yapılan mahkeme tarafından suçsuz bulundu. Güzel’in serbest bırakılıp Türkiye’ye gelebilmesi için Türk Büyükelçiliği’nin devreye girmesi gerekiyor. Yeni Akit’e konuşan Tufan Güzel’in ağabeyi ise kardeşinin tutuklandığı zamandan beri Türkiye’nin Kabil Büyükelçiliği ile irtibat kurmaya çalıştıklarını ve bir türlü elçiliğin konu ile ilgilenmediğini söyledi. Güzel, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na çağrı yaparak; “Sayın Bakanım, lütfen kardeşimizin Türkiye’ye getirilmesinde yardımcı olun” dedi.

Yeni Akit gazetesine başvuran Tufan Güzel’in ağabeyi Muzaffer Güzel; kardeşinin iş için Afganistan’a  gittiğini ve orada ABD işgalcileri tarafından hiçbir suç isnad edilemeden tutuklanıp 10 ay boyunca suçsuz yere hapsedildiğini anlattı.

10 ay sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldığını ancak ‘kendisi ile görüştüm’ Türk yetkililerden birinin gidip teslim alması gerektiğini açıkladı. Ağabey Muzaffer Güzel; bu nedenle tek umudumuz Dış işleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğ’ludur dedi…

Yeni Akit

Mehmet Emin Kuş/ www.balıklıgöl. com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.