banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Amerika'da üç Müslüman öğrenci katledildi

ABD'de üç Müslüman genç evlerinde vurularak öldürüldü. ABD basınının haberlere yeterince yer vermemesi ise ülkede tepkiye yol açtı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, 23 yaşındaki Deah Shaddy Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed Abu-Salha'nın Chapell Hill'deki evlerinde vurularak öldürüldüğü bildirildi.

Olayı gerçekleştiren 46 yaşındaki Craig Stephen Hicks adlı Amerika vatandaşının, olaydan sonra polise teslim olarak, Barakat ile eşi ve baldızını öldürdüğünü itiraf etti. Hicks'in gözaltına alındığı ve sorgulandığı belirtildi.

Öldürülen Deah Shaddy Barakat'ın Türkiye'deki Suriyeli mülteci öğrenciler için yardım kampanyası başlattığı, diş hekimliği fakültesinde öğrenim gördüğü ve kısa bir süre önce Yusor Muhammed ile evlendiği belirlendi.

ABD basınının, haberlerinde olaya yeterince yer vermemesi ise  ülkede yaşayan Müslüman çevrelerin tepkilerine yol açtı.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.