banner2
Öne Çıkanlar Furkan Demirtaş Türkiye Kupası İBRAHİM AY İstiklâl Marşı otogar

Alman Büyükelçi Pohl, Şanlıurfa’dan çok etkilendi
Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Almanya Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Valilik ziyaretinin ardından Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’yı makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanlık makamında kabul ettiği Ankara Alman Büyükelçisi Pohl’a Şanlıurfa ve Göbeklitepe hakkında önemli bilgiler aktaran Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba birde görüşmenin anısına Büyükelçiye bir mırra takımı hediye etti.



Fahri Konsolos Oktay Kara ile birlikte Şanlıurfa’ya gelen Büyükelçi Eberhard Pohl, Vali Celalettin Güvenç ile bir süre görüştü.



Büyükelçi Pohl’un ziyaretini değerlendiren Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Pohl’u Şanlıurfa’da görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Almanya ile Türkiye’nin dostluğunun eskilere dayandığını anlatan Vali Güvenç, Almanya ile daha ileri düzeyde işbirliği içerisinde olacaklarını söyledi. Vali Güvenç, Türkiye’nin Almanya’ya çok iyi bir partner olacağını belirterek, “ Almanya’nın teknolojik bilgi ve deneyimine ciddi şekilde ihtiyacımız var. Almanya içinde yeni yatırımlar yapılması, yeni ticari alanların oluşturulması anlamında Türkiye’nin önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de de bölgemiz ideal bölgelerden bir tanesi çünkü Türkiye’nin sulanabilir arazilerin yüzde 11 sadece Şanlıurfa’da bu toprakları artık suluyoruz baraj sularıyla. Bu da artık burada tarımsal sanayinin süratle gelişeceği anlamına geliyor. Umarım önümüzdeki dönemde Almanya ile güçlü bir işbirliği yaparız. Hem Almanya kazanır hem biz.



Almanya’da önemli oranda Türk vatandaşının bulunduğunu kaydeden Vali Güvenç, “Ziyaret vesilesiyle ifade etmek istiyorum ki son dönemde Alman sosyal hayatına, toplumsal hayatına entegre olmaları; kültürüne, ekonomisine, sporuna katkı sağlamaya başlamaları bizi sevindiriyor. Ayrıca iki ülke arasındaki ilişkilere katkı yapacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.



Geçen Haziran ayından itibaren Almanya Büyükelçisi olarak Türkiye’de olduğunu belirten Büyükelçi Pohl ise, Güneydoğu bölgesine ilk ziyaretini gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Büyükelçi Pohl, Almanya Büyükelçisi olarak bölgeyi görmenin kendisi için güzel bir fırsat olarak değerlendirerek, “Ziyaretlerim kapsamında hem Şanlıurfa, hem Mardin, hem Gaziantep bulunmakta. Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’e gideceğim. Şanlıurfa’dan çok etkilendim. Edindiğimiz izlenimler ve bölgenizde gördüğüm misafirperverlikte bizi çok etkiledi. Bölgenizde gördüğümüz gelişme, kalkınma son derece etkileyiciydi bizim için” dedi.



Görüşmenin ardından Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra valilikten ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.