banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

AK Parti'de teşkilatlara yönelik yol haritasını netleştirmeye başladı

AK Parti Afyonkarahisar kampı’nın ardından teşkilatlara yönelik yol haritasını netleştirmeye başladı.

Ankara kulislerini yakından takip eden Başkentçi Twitter hesabı yine büyük ses getirecek kulis bilgilerine yer verdi.

19 YENİ BAŞKAN ÖNCE SÖZ VERECEK

30 Mart sonuçlarına göre Genel Merkez nezdinde koltukları tartışılmaya başlanan iller artık net bir şekilde dile getiriliyor. Asıl çarpıcı gelişme ise bu illerde koltuğa oturacak olan isimlerden ‘milletvekili adayı olmayacaklarına dair söz alınması’ olacak. Ak Parti'de  Tekirdağ, Iğdır, Van, Adana,Zonguldak, Hakkari, Tunceli, Bitlis, Burdur, Kars, Batman, Şırnak, Siirt, Isparta, Mersin, Giresun, Aydın, Muğla ve Burdur il başkanlığı görevine atanacak 19 il başkanı göreve getirilirken milletvekili adayı olmayacak sözü verecekler.

İSTİFAYI DÜŞÜNEN İL BAŞKANLARI KİM?

Ak Parti Genel Merkezi Ocak (muhtemelen 15 Ocak’tan itibaren) ayında milletvekili adayı olmak için il başkanlarından istifalarını isteyecek. 2015 Haziran ayında yapılması planlanan Milletvekili Genel Seçimlerinde Ak Parti'den milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmesi beklenen il başkanları şunlar...

TAM 41 İL BAŞKANI
Konya, Şanlıurfa, Malatya, Trabzon, Kayseri,Erzurum, Sakarya, Samsun, Gaziantep, Ordu, Kocaeli, Bursa, Istanbul, Sivas, Bingöl, Rize, Bayburt, Duzce, Çankırı, Gümüşhane, Ordu, Kırıkkale, Artvin, Karaman, Elazığ, Bolu, Uşak, Muş, Çorum, Kastamonu, Adıyaman, Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Kocaeli, Balıkesir, Niğde, Amasya, Yozgat, Tokat.

 

Kaynak: ege meclisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.