banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Sanlıurfa Haberleri

Afganistan'da Risale-i Nur Eğitim Merkezi Açıldı

Yıllardır Türkiye'de kendi merkezlerinde, Afganistan'dan gelen öğrencilere ev sahipliği yapan Hayrat Vakfı, Afgan halkının yoğun ilgisine karşılık verip Kabil'de Risale-i Nur Eğitim Merkezi açtı.

Kabil'in Bazar-ı Karte mıntıkasında açılan merkezde 50 üniversite öğrencisi yatılı olarak eğitim alacak. Bununla birlikte farklı üniversitelerde okuyan binlerce öğrenci dışarıdan programları takip etmek sureti ile merkezin imkânlarından faydalanabilecek.

Merkezde üniversite öğrencilerinin akademik başarılarına yönelik programlar ile birlikte; Kur’an-ı Kerim Dersi, Tecvit Dersi, haftalık Riyâzu’s Salihin Şerhi, Risale-i Nur, Tefsir Dersleri, Akide Dersleri, Tefsir Okumaları, Haftalık Seminerler, Aylık Akademik Paneller, Farsça ve Türkçe Dersleri gibi programlar yapılacaktır.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.