banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Türkiye Haliliye Sanlıurfa Haber

20 Yıl Sonra İsrail Diye Devlet Olmayacak

ABD Başkanı Barack Obamanın Filistin topraklarını işgal altında bulunduran İsraili barışa zorlamasının arkasında CIAnin geçtiğimiz yıl hazırladığı bir raporun etkili olduğu belirtiliyor.

İsrailin mevcut şartlarda 20 yıl sonra varlığını sürdürebilmesinin zor olduğu belirtilen CIA raporunda, önümüzdeki 15 yıl içerisinde İsraildeki 1,5 milyon Rus ve Avrupa Yahudisi geldikleri ülkelere geri dönecek. 
  
 
Raporda, İsraillilerin doğum oranları düşerken, Filistin nüfusunun da hızla arttığı kaydediliyor. Amerikan Senatosu İstihbarat Komisyonu ve Başkan Obamaya sunulan raporun, Obamanın barış görüşmelerinin sürdürülmesindeki ısrarının nedeni olduğu ve İsraili barışa zorlayarak yok olmaktan kurtarmaya çalıştığı kaydediliyor.

İşgal altında tuttuğu Filistin topraklarında terör estiren İsrailin 20 yıl sonra varlığını sürdüreceği şüpheli. Bu tahmin İsrailin varlığının sürdürülmesi elinden geleni yapan Amerikan istahbarat teşkilatı CIAye ait.

OBAMANIN ISRARININ ARKASINDAKİ NEDEN
Washington yönetimi ısrarlı bir şekilde İsrail ve Filistin arasındaki barış görüşmelerinin devam etmesini isterken, bu ısrarın arkasında CIAnin İsrailin varlığını mevcut şekilde sürdüremeyeceğine dair raporunun etkili olduğu belirtiliyor. ABD Başkanı Obamanın, İsrailin ne olursa olsun müzakere masasından kalkmamasına yönelik kararlı tutumu, İsraili yok olmaktan kurtarmaya yönelik olduğu belirtiliyor. CIAnin geçtiğimiz yıl hazırladığı ve Obama ile birlikte az sayıda kişiye dağıtılan raporda İsrailin varlığının sürdürülmesi için en iyi yolun tek devletli bir sistem olduğu belirtiliyor.

İSRAİLLİ YAHUDİLER GERİ DÖNÜYOR
İsrailin mevcut şartlarda varlığını 20 yıl sonra kaybedebileceğini tahmin eden CIAnin hazırladığı raporda, iki devletli yapının pratikte mümkün olmadığı belirtilirken, bunun yerine demokratik ve eşitlik prensipleri üzerine kurulu tek devlet modelinin İsraili yok olmaktan kurtaracağı kaydediliyor. Raporda 1947/48 ve 1967 yıllarında sürgün edilmiş Filistinlilerin geri döneceğinin tahmin edildiği ve önümüzdeki 15 yılda 2 milyon İsraillinin geldikleri ülkelere geri döneceği ifade edilirken, halen 500 bin İsraillinin Amerikan pasaportu taşıdığını ve Amerikan pasaportuna sahip olmayanların da başvuruda bulunduğu kaydediliyor.

İSRAİLLİLER AZALIRKEN FİLİSTİNLİLER ARTIYOR
CIA raporunda ayrıca daha önce Rusya ve Avrupadan İsraile gelmiş 1,5 milyondan fazla Yahudinin tekrar geldikleri yerlere geri dönebileceğinin de tahmin edildiği ifade ediliyor. Raporda, İsraillilerin doğum oranlarının düşerken Filistin halkının nüfusunun hızlı bir şekilde arttığı belirtilen raporun Amerikan Senatosu İstihbarat Komisyonuna da sunulduğu belirtiliyor. Öte yandan Filistinin al Youm sitesi CIAnin 1990lı yılların başında Güney Afrikadaki apartheid rejiminin yıkılışı ve Sovyetler Birliğinin da yıkılışını öngördügünü ve İsrailin de aynı şekilde yok olacağını kaydetti.

VAKİT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.